A gândi sau a nu gândi ca un sărac - aceasta-i întrebarea

...

Milionarii se disting nu numai prin sume mari în conturile bancare, ci și printr-un sistem unic de gândire și viziune asupra lumii. Milionarul Steve Seabold a colectat date despre obiceiurile și comportamentul oamenilor bogați timp de 26 de ani.

El și-a expus concluziile în cartea sa „Cum gândesc cei bogați”. Principalul lucru pe care l-a descoperit Seabold a fost că secretul bogăției nu se află deloc în mecanismul de a câștiga bani, ci în gândirea care distinge oamenii bogați de toți ceilalți. Iată cele mai importante opt diferențe:

1. Bogații cred că banii sunt dreptul lor

Toți ceilalți sunt convinși că averea este un privilegiu.

„Milionarii de nivel mondial știu că în țările capitaliste ei au dreptul să fie bogați dacă aduc beneficii mari societății”.

Oamenii obișnuiți cred că doar câțiva norocoși pot deveni bogați. Această diferență de gândire îi face să joace la loterie, iar bogații să lucreze. Aceștia din urmă sunt siguri: dacă fac viața altora mai bună, averea le aparține în mod corect.

2. Bogații știu că deținerea unei afaceri este cea mai rapidă modalitate de a face avere

Toți ceilalți sunt siguri că crearea propriei companii este o afacere riscantă.

„Adevărul este că munca la serviciu nu este deloc mai sigură decât o afacere. La prima vedere, acest lucru pare paradoxal, dar persoanele care desfășoară activități independente au posibilitatea să caute surse suplimentare de fonduri și să crească veniturile la discreția lor. Desigur, anumite riscuri sunt asociate cu inițierea unei afaceri, dar milionarii știu că riscul de a nu-și dezvălui potențialul este mult mai periculos”.

Oamenii bogați creează companii și câștigă bani din ele, în timp ce toți ceilalți preferă un salariu stabil și ratează șansa de a face milioane.

3. Cei bogați înțeleg că „priceperea” este cheia succesului

Toți ceilalți sunt siguri că pentru a câștiga o avere, trebuie să înveți multe.

„Dacă notele de zece ar fi cheia bogăției, atunci fiecare absolvent de facultate cu rezultate excelente ar deveni milionar. Cu toate acestea, condiția depinde mai mult de simț decât de capacitatea de a-ți aminti informațiile și de a trece cu succes examenele."

Cum să-ți dezvolți simțurile? Uite la cei bogați din jurul tău sau la nivel mondial, vezi cum gândesc ei și cum gestionează banii.

4. Bogații cred în munca de echipă

Toți ceilalți sunt siguri că a face avere este un proces individual.

„Milionarii știu că o echipă de încredere este esențială în viața unei companii și se concentrează pe găsirea oamenilor talentați. Cele mai mari averi sunt create prin eforturile fizice și mentale combinate.”

5. Bogații știu că este ușor să faci bani

Toți ceilalți sunt siguri că fiecare leu este obținut cu dificultate.

„Oamenii au crezut întotdeauna că cei bogați sunt mai deștepți, mai educați sau mai de succes. Desigur, acestea sunt concepții greșite.”

Bogații știu că banii provin din idei și rezolvarea problemelor. Cu cât decizia este mai reușită, cu atât este mai mare recompensa. Milionarii nu au secrete particulare. Marea majoritate a oamenilor este limitată doar de convingerile greșite care îi limitează.

6. Cei bogați înțeleg că pentru a te îmbogăți, trebuie să gândești

Toți ceilalți sunt siguri că banii sunt câștigați prin muncă grea și plictisitoare. Clasa de mijloc se gândește liniar la bani: singura modalitate de a crește venitul este să muncești mai mult.

„Bogații știu că banii mari trebuie gândiți neliniar. Gândirea creativă este apreciată. Pentru a câștiga bani mari, antrenează-ți mintea să caute soluții la probleme complexe.”

7. Bogații cred că banii sunt libertate

Toți ceilalți sunt siguri că: banii sunt o limitare.

„Oamenii înstăriți văd banii ca pe un instrument creativ care extinde gama de oportunități pentru ei și familiile lor”.

În schimb, oamenii obișnuiți văd banii ca pe un „mare asupritor”. Pentru cei bogați, banii sunt o resursă care deschide posibilități interminabile. Săracii îi demonizează și le neagă importanța. Cu o astfel de atitudine, nu este surprinzător faptul că sunt săraci.

8. Oamenii bogați lucrează pentru auto-exprimare

Toți ceilalți lucrează pentru bani.

„Milionarii știu că a lucra exclusiv pentru bani este cea mai proastă strategie de a crea bogăție.”

Nu căuta un loc de muncă cu cel mai mare salariu, ci o ocupație cu cel mai mare potențial creativ. După ce ai descoperit o astfel de ocupație, pune-ți toată inima și sufletul în ea pentru a deveni unul dintre cei mai buni specialiști din domeniul tău. Pentru aceasta vei fi răsplătit cu o avere extraordinară.

De la a fi sau a nu fi bogat este doar „un mod de gândire”. Oamenii bogații știu ce știu și știu cum să facă bani din asta. Vrei să afli și tu ce poți și cum să vinzi aceste abilități? Vino la training-ul „Vânzător cu Rezultate” și învață cum se vinde aproximativ... tot.

Vezi toate detaliile aici: http://vinzatorexpert.angrybusiness.md/!