9 momente care te costă mai mulți bani decât îți imaginezi

...

“Unul dintre cele mai ciudate lucruri din viaţă este că oamenii săraci, care au nevoie cel mai mult de bani, sunt cei care nu îi au niciodată.” – Finley Peter Dunne

Nu toți oamenii sunt bogați. Sau, mai bine spus, nu toți oamenii sunt săraci. Probabil, acum vă vine să spuneți că da, nu toți oamenii au pile. Dar, știți bine că nu e chiar așa. Există sute de exemple de oameni care au început de la zero, fără pile, fără ajutor și azi ocupă locuri de frunte în Topul celor mai bogați oameni de pe planetă.

Asta, pentru că ei nu comit greșeli care nu fac nimic altceva decât să disperseze banii, greșeli pe care le poți citi mai jos:

Greșeala nr.1: Să nu numeri banii

Și să nu știi câți sunt în portofel. Numai dacă ești miliarder și te-ai săturat sa-i tot numeri, poți să îți permiți acest lux. :). Banii iubesc socoteala.

Greșeala nr.2: "Dacă nu lucrez, de unde să economisesc și să păstrez?"

Dacă vei putea economisi măcar 10% din suma totală pe care o primești lunar, atunci vei fi surprins de ce sumă mare se adună.

Greșeala nr.3: Ca să poți economisi, trebuie să câștigi o mulțime de bani

Deloc adevărat. 10% din salariu nu te va afecta în mod semnificativ, însă asta te va aduce tot mai aproape de scopul de a sta bine financiar. Conform statisticii, majoritatea milionarilor au avut un salariu obișnuit la început. Devino și tu parte a acestei statistici.

Greșeala nr.4: Pentru a investi în ceva profitabil, este nevoie de mulți bani

Desigur că nu. Poți începe și cu puțin. Idei de afaceri profitabile, care au nevoie de un capital inițial mic, sunt foarte multe.

Greșeala nr.5: Poți face mulți bani doar muncind din greu 24/7

De fapt, anume munca grea și 24/7 este cea care ține adevărații bani departe. Asemenea muncă este, adesea, defocusată și fără un rezultat final clar. Canalizează-ți energia într-o muncă care dă rezultate, fără să fie nevoie să o faci în fiecare oră a zilei.

Greșeala nr.6: Poți începe să faci binefaceri doar atunci când ai mulți bani

Nu este adevărat. Întotdeauna vor fi oameni mai săraci ca tine, care au nevoie de bani, mâncare, ajutor. Și nu uita de legea universului: oferă, ca să primești.

Greșeala nr.7: Suma de bani pe care o ai este direct proporțională cu timpul pe care îl petreci gândindu-te la ei

… și modul în care te gândești la ei. De câte ori pe zi te gândești la bani? Cum sunt aceste gânduri? "Nu am destui bani, am nevoie de bani", sau "Am destui bani, în această lună îmi vor mări salariul, o să închei un contract avantajos". Modul în care abordezi această problemă este decisiv.

Greșeala nr.8: Nu este strict necesar să știi pe ce vei cheltui banii – e important doar să îi ai

Dacă încă nu ai făcut o listă pe ce vrei să cheltui milionul de dolari, atunci nici nu întreba de ce încă nu îl ai. Decide exact ce necesități ai și vor crește, astfel, și posibilitățile.

Greșeala nr.9: Banii schimbă omul

Da, îi schimbă, dar nu neapărat în direcția greșită.

În mâinile cuiva, banii pot fi o metodă de acumulare a bunurilor materiale, iar în mâinile altuia pot fi un mecanism pentru crearea unor proiecte globale și de caritate.

Banii sunt răi, dar cu ei poți cumpăra și face atât de mult bine ...

Dacă vrei să faci bani, vrei să ai o afacere profitabilă, dar concepțiile de genul celor de mai sus nu îți permit să o faci, vino la StartUp Angry Business! Vei scăpa de concepțiile care te țin pe loc și vei afla toți pașii necesari pe care trebuie să-i faci azi, pentru ca mâine să ai bani.

Toate bogățiile îşi au originea în minte. Bogăția este în idei nu în bani.” – Robert Collier