8 lecții de succes de la Arnold Schwarzenegger

...

Este greu să găsești pe cineva care nu știe că Schwarzenegger este cel mai faimos culturist, Terminator și fost guvernator al Californiei. Dar puțini știu că este un om de afaceri de succes. Schwarzenegger a devenit milionar până a împlini vârsta de 30 de ani. Acest lucru s-a întâmplat înainte de cariera la Hollywood. A câștigat primul milion investind în imobiliare.

În articolul de astăzi găsești 8 lecții de succes de la însăși Terminator:

 1. Concentrează-te asupra punctelor slabe

Bicepsul, pieptul, spatele și șoldurile au fost întotdeauna punctele forte ale lui Schwarzenegger, dar mușchii gambelor nu erau suficienți de buni pentru a se califica pentru titlu de campion. Pentru a nu lăsa nicio șansă ca mușchii de la picioare să rămână slabi, viitorul Mister Olympia și-a tăiat toți pantalonii sportivi până la genunchi. Asta o poți face și în viață: dacă știi că ai un punct slab, expune-l până nu vei mai avea de ales și îl vei corecta.

 1. Nu sta degeaba

Schwarzenegger, în timp ce lucra la sala lui Joe Weider, lucra în paralel și într-un magazin pentru a se afunda în  lumea afacerilor mai bine și, în același timp, pentru a-și îmbunătăți engleza conversațională.

 1. Nu înceta să te dezvolți

De îndată ce Schwarzenegger și-a dat seama că a lăsat toți body builder-ii concurenți în urmă și nu trebuie să își facă griji pentru titlul de campion, s-a concentrat imediat pe alte chestiuni:

 • A făcut 12 cursuri suplimentare la facultate.
 • A început să câștige suficienți bani pentru a economisi 5.000 $.
 • Și-a cumpărat un apartament.

 

 1. Învață să spui Nu

În anii ’70, lui Arnold i s-a oferit să conducă o rețea populară de săli de gimnastică, cu un salariu de $200 de mii pe an. Schwarzenegger a refuzat, căci și-a dat deja seama că un câștig imediat va încetini atingerea visului de a fi actor la Hollywood.

 1. Tinde la independența financiară

Arnold a investit cea mai mare parte a veniturilor sale în proprietăți imobiliare și a devenit rapid proprietarul unui bloc de apartamente, și apoi a întregului cartier. Mai târziu, a lansat o afacere cu materiale video și echipamente pentru culturiști. Când Schwarzenegger a început să joace în filme, el era deja independent din punct de vedere financiar, așa că își putea permite să joace doar în ce filme își dorea.

 1. Investește

Arnold a crezut întotdeauna că este mai important nu modul în care o persoană câștigă bani, ci modul în care investește și crește suma. Schwarzenegger are un portofoliu de acțiuni la companii renumite, precum Coca-Cola și Pfizer.

 1. Fii pe plac oamenilor

Cel mai bun sfat pe care Arnie l-a primit înainte de primele alegeri pentru guvernatorul Californiei: „Oamenii nu-și amintesc despre ce vorbești. Își aduc aminte doar dacă le-ai plăcut”.

 1. Adoră ceea ce faci

„Îmi place că viața mea este atât de diversă. Astăzi mă întâlnesc cu contractori pentru o clădire de birouri, mâine cu editorul ultimei mele cărți, apoi cu Joe Wyder la materiale pentru revista sa. Tot ce fac s-a transformat într-un fel de hobby. Sunt pasionat de toate acestea. Pentru mine, viața înseamnă excitare constantă. Tocmai aceasta este diferența dintre a trăi și a exista pur și simplu”.

Cum spune și Arnold, nu înceta să te dezvolți, să înveți și să crești. Iar o ocazie potrivită pentru aceasta este cel mai multidisciplinar curs al nostru - Coaching AB.

Înscrie-te pentru următoarea ediție și creeză din start o afacere profitabilă și recunoscută. Vezi aici toate detaliile: http://coaching.angrybusiness.md/!