7 motive de ce fondurile de investiții nu vor să ajute Start-Up-urile

...

Cine finanțează de obicei Start-Up-urile? Familia, prietenii sau celor care le plac riscurile. Dar ce e de făcut atunci, când nu există astfel de oameni sau sursele de investiții au fost deja epuizate? Există diverse acceleratoare, incubatoare de afaceri și fonduri de risc care pot ajuta start-up-urile. Dar nu toate proiectele pot intra sub aripa unui investitor și primi fondurile necesare pentru dezvoltare.

Mai jos găsești principalele greșeli pe care trebuie să le eviți, dacă vrei să aplici cu succes la aceste fonduri.

  1. Piața locală nu este întotdeauna cea mai bună opțiune

În stadiul inițial, multe proiecte se axează pe dezvoltarea pieței interne și își depun toate eforturile în acest sens, dar nu dau prea multă atenție strategiei de expansiune în străinătate.

Este necesar să înțelegi din start pentru ce piață este planificat produsul tău și cu această propunere să aplici la fonduri. Acest lucru sporește foarte mult șansele ca start-up-ul tău să ajungă sub aripa unei companii mari și să obțină investiții.

  1. Ajung la adresa greșită

Înainte de a merge la accelerator / incubator / fondul de capital de risc, examinează toate informațiile disponibile despre acesta, pentru a veni cu un subiect relevant și idee potrivită. Asemenea organizații au propriile lor caracteristici și se concentrează pe o anumită industrie.

Mulți au pierdut șansa de a prim investiții, din cauza că nu au studiat în prealabil specializarea fondului și au produs o primă impresie foarte proastă.

  1. Toată lumea trebuie să vândă

În cazul în care comisia de investiții vede că există 10 dezvoltatori în echipă, care „lucrează” asupra produsului ideal (după părerea lor), dar doar o singură persoană care vinde – ai pierdut. Aceasta este o greșeală în structurarea echipei. Toți membrii echipei trebuie să vândă ideea sau produsul.

  1. O idee în loc de un plan de afaceri

Deseori start-up-erii vin fără un plan de afaceri, doar cu o descriere a ideii. Iar reprezentanții fondului trebuie singuri să ghicească cum să vândă, ce canale vor fi utilizate pentru aceasta, care este publicul țintă, să estimeze ROI-ul, etc. Crezi că le este interesant să se ocupe cu asta? Nu.

Există și extreme: cineva nu are nici un plan de afaceri, dar altcineva vine cu un volum atât de mare încât îți ia câteva zile doar ca să-l citești.

De fapt, este suficient să se facă o schemă succintă care să descrie toate procesele de afaceri ale unei companii: furnizare, infrastructură, consumatori, finanțe și așa mai departe. Pe Internet sunt disponibile o mulțime de servicii, care îți permit să creezi un plan de afaceri de calitate, folosind un șablon, cum ar fi Business Modeling Canvas.

  1. Frica de a fi furată ideea

Start-up-erii se tem să vină la aceste fonduri de investiții, deoarece cred că o idee unică poate fi „luată” și vor trebui să cedeze prea multe procente. De fapt, termenii de investiții în start-up-uri sunt foarte diferiți.

Dacă nu vorbim despre un parteneriat strategic cu compania, nu se recomandă să dai mai mult de 30%. De asemenea, depinde de stadiul în care se află proiectul și obiectivele acestor fonduri.

  1. Momentul nepotrivit

Este important să apelezi la fonduri în stadiul de dezvoltare. Unele companii încep să vină prea devreme, chiar la nivel de idee. Nu toți potențialii investitori iau în serios un proiect la etapa de idee sau prototip.

Dar există și alte start-up-uri, care apelează prea târziu, atunci când realizează că au calculat incorect Burn Rate-ul, de exemplu. Se poate întâmpla că au luat bani de la părinți și nu s-au integrat în termenul pentru dezvoltarea prototipului. Dar banii s-au terminat.

De obicei, creatorii unui astfel de proiect sunt deja epuizați atunci când ajung la fonduri, iar investitorii văd asta și nu au nici o dorință de ai finanța.

  1. Doar o încercare

Chiar dacă ai fost refuzat o dată, nu trebuie să renunți. Încearcă în altă parte. Încearcă în diferite centre de investiții din diferite țări. În plus, ideea ar trebui testată și „vândută” la toate tipurile de întâlniri cu investitorii. Și încearcă prin orice metodă să obții feedback de la publicul țintă.

Nu te limita și nu te teme, căci nu există ide proaste. Există prea puțin efort pentru a o realiza. Și nu ezita să vii la Start-Up Angry Business. La acest training vei obține încă mai multe informații despre dezvoltarea și promovarea ideii tale, plus și șansa de a te exprima și, de ce nu, de a găsi investitorii care vor vrea să te ajute.