7 lucruri pe care trebuie să le cunoască toți start-uperii despre logo

...

Vrei să-ți lansezi afacerea, dar logo-ul încă nu este gata? Iată 5 momente importante pe care trebuie să le iei în considerare înainte ca acest „simbol” să fie plasat peste tot.

Logo-ul este unul dintre principalele elemente ale imaginii unei afaceri, după care aceasta poate fi identificată de către publicul țintă, dar la care nu toți atrag atenția cuvenită. Dacă nu te-ai gândit la un logo sau deja ești la început de cale, ia în considerare aceste 5 sfaturi, ca să iasă ceva reușit din prima.

  1. Un logo demonstrează profesionalism

Logo-ul tău va fi peste tot, inclusiv pe site, produse, cărți de vizită, facturi, social media, anunțuri ș.a. Este una din primele impresii pe care le creează despre afacerea ta, deci ai grijă ca aceasta să fie una potrivită.

Chiar dacă pentru început afacerea ta este localizată în subsolul casei părintești, un logo bun demonstrează clienților că reprezinți o afacere reală.

  1. Nu cheltui mult

Nu trebuie să cheltui mii de dolari pentru a face un logo bun. Există site-uri de design independente, cum ar fi Fiverr, Upwork și 99 Designs, unde poți obține logo-uri de înaltă calitate cu mai puțin de 100 de dolari. Unii designeri îți vor oferi chiar și 3 sau 4 opțiuni pentru alegere.

  1. Nu te limita

Atunci când lucrezi la un logotip, nu te gândi la ceva specific pentru un anumit produs sau o anumită direcție, ci la ceva abstract și flexibil. Pe parcurs, afacerea ta poate lua amploare atât în cantitatea de produse, cât și în direcții de dezvoltare, iar având un logo nepotrivit vei fi nevoit să-l schimbi de fiecare dată. Logo-ul trebuie să fie original și să conțină o expresie emoțională și atmosferică cuprinzătoare a afacerii.

  1. Trăsături cheie

Primul tău logo de pornire nu trebuie să câștige nici un premiu de design, dar nici să fie de pe „altă planetă” tot nu ar trebui. Iată 3 cuvinte esențiale care ar trebui să descrie logo-ul tău:

  • simplu;
  • memorabil;
  • adecvat.

Cred că aici nu trebuie de comentat, căci de când e lumea, tot ce este simplu și adecvat este ușor de memorat.

  1. Există o mulțime de exemple

Când vine vorba de designul logo-ului, sigur că nu dorești să copiezi sau să imiți alte mărci – în special concurenții. Cu toate acestea, poți învăța multe prin studierea altor povești de succes. Analizează atent și fă mai bine!

  1. Totul este simplu

Să creezi un logo pentru lansarea unei afaceri nu este complicat. E greu de realizat acest lucru atunci când ești orbit de emoțiile momentului, dar acesta este adevărul. Nu îți fie frică că un logo nepotrivit va denatura ideea sau va influența activitatea, nu este așa. Acesta poate fi schimbat oricând este nevoie.

Creează primul logo știind că se va schimba. Odată ce ai găsit produse potrivite pieței și ești pregătit pentru o mega creștere, va trebui deja să construiești un brand, care este mult mai mult decât un logo. Logo-ul este conceput pentru a reflecta semnificația din spatele brandului, nu uita asta.

  1. Creează un logo de care să fii mândru/ă

De-a lungul anilor, este foarte posibil ca logo-ul tău să se schimbe. De fapt, dacă start-upul se transformă într-o afacere de succes și durează mai mult de câțiva ani, este aproape sigur că acesta se va schimba. Indiferent de situație, creează un logo de care să fii mulțumit, ca atunci când afacerea ta va deveni un brand recunoscut să fii mândru/ă că ești în spatele acestuia.

Dacă ești și tu la linia de start și vrei să cunoști mai multe despre lansarea corectă și rapidă a unei afaceri, te așteptăm la cursul Start UP Angry Business. Acesta este unicul training în care, timp de o zi, ți se explică la modul cel mai practic exact ce, când și cum să faci azi, ca de mâine să ai succes.

Click aici pentru înregistrare: http://start.angrybusiness.md/?ref=sfs. Sunt ultimele zile de preț redus!