7 lecții despre business de la Walt Disney

...

Acest articole este despre „Ceea ce nu ne distruge, ne face mai puternici” sau cum să nu renunți, chiar dacă ai fost refuzat de 302 ori. Iar despre asta ne învață creatorul renumitului și adoratului de către întreaga lume șoricel Jerry, motan Tom și a multor alte personaje - Walt Disney.

1. Vinde

„Aș spune că cea mai mare problemă din viața mea a fost banii. Pentru ca visele mele să devină realitate, ai nevoie de mulți bani”

Vânzările reprezintă una dintre cele mai importante și utile abilități pe care le poți avea. După cum a spus și Walt, visele cer bani, iar banii vin din vânzări.

Pentru construcția Disneyland-ului, Walt a colectat finanțe de la studiouri de televiziune, iar în schimb, a promis că le va furniza programele originale Disney. Și știi ce era acolo? Per general era publicitate pentru Disneyland. Acest plan ingenios a contribuit nu numai la finanțarea construcției, ci și la realizarea uneia dintre cele mai de succes campanii de PR din mass-media. În perioada predecesoare deschiderii parcului, deja milioane de oameni așteptau să meargă acolo cât mai curând posibil.

2. Leadership = inspirație, inovație și atenție

„Poți să proiectezi, să creezi și să construiești cel mai uimitor loc din întreaga lume, dar pentru a face visul să devină realitate, ai nevoie de oameni”

Walt Disney a fost un povestitor magnific. Una e să dai angajatului doar indicații și cu totul altceva - să-l inspiri. Când Walt a povestit animatorilor povestea „Alba ca Zăpada”, a organizat o mică prezentare, a arătat caracterul personajelor, chiar a vorbit în diferite voci și a gesticulat.

Odată, Disney a recunoscut că este un animator groaznic. În schimb, el reușea de fiecare dată să găsească cei mai buni animatori. Walt știa perfect de ce erau capabili angajații săi și nu le dădea niciodată să facă ceea ce nu ar putea face.

3. Îmbunătățire continuă

„Ori de câte ori mă duc la o plimbare, mă gândesc la ce greșesc și cum aș putea îmbunătăți”

Când Walt Disney a descoperit Disneyland, a testat personal toate călătoriile și echipamentele, a verificat, a cerut opinia vizitatorilor și, dacă ceva trebuia schimbat, el verifica personal rezultatul. Animatorii ziceau că, „ceva făcut destul de bine nu era destul pentru Walt, el dorea cel mai bine.”

4. Dezvoltarea rezistenței ridicate la riscuri

"Continuăm să avansăm, deschizând uși noi, făcând lucruri noi, pentru că suntem curioși și curiozitatea ne păstrează în poziții de conducere pentru noi începuturi"

De câteva ori, viitorul companiei Disney atârna de un fir de ață. De câteva ori, Disney a ipotecat sau a vândut proprietatea. Dar cea mai mare aventură din viața sa și poate din istoria afacerilor americane, a fost totuși Disneyland. Nimeni nu a mai făcut așa ceva până la dânsul. Dacă Walt ar fi eșuat cu ceva, aceasta ar fi însemnat un colaps pentru întreaga companie. Astăzi, parcurile tematice Disney generează anual venituri de miliarde.

5. Schimbă-ți atitudinea față de eșecuri

"Toate greșelile din viața mea, toate dificultățile și obstacolele mă făceau mai puternic ... Uneori, o lovitură zdravănă poate fi cel mai bun lucru pentru tine, chiar dacă nu o să realizezi în momentul când se întâmplă."

Walt a greșit de multe ori, dar cel mai mare eșec a fost iepurele Oswald, un erou de desene animate ale cărui drepturi i-au fost acordate societății de film Universal, iar creatorul a primit doar o parte modestă din profit – pe care, de asemenea, a pierdut-o, când a decis să părăsească compania.

Atunci Walt a pierdut totul: studiou, echipament, animatori. După aceea, în drum spre casă, l-a inventat pe Mickey Mouse, care este atât de iubit în întreaga lume chiar și azi. Aici a decis să fie singurul deținător al drepturile de autor, astfel începând să lucreze pentru sine însuși.

6. Crede în tine, chiar dacă toată lumea spune că ești nebun

„Când crezi în ceva, crede întotdeauna. Indiscutabil și necondiționat”

Walt avea o relație specială cu fratele său, Roy Disney. Când Walt i-a spus ideea sa lui Roy, acesta a spus că nu va funcționa și a încercat să-l convingă să renunțe. Dar de fiecare dată Walt reușea să îl convingă pe Roy până la urmă, iar acesta a ajuns chiar să-i finanțeze proiectul.

Când Walt vroia să facă filmul animat de lung metraj „Alba ca Zăpada”, i se spunea că nimeni nu-l va urmări. I s-a mai spus că nu este bine să amestece eroii de desene animate cu actorii adevărați. Că ideea unui parc de distracții tematic va eșua. Odată, cineva i-a spus că și Mickey Mouse este o idee rea.

În timpul vieții sale, Walt a reușit să dovedească în mod repetat: dacă nimeni nu a făcut acest lucru înainte, nu înseamnă că acest lucru este imposibil.

7. Capacitatea de a-și reveni după depresie și eșec este cel mai bun prieten al antreprenorului

„Diferența dintre câștig și pierdere este adesea în capacitatea de a nu renunța”

Walt a luptat pentru obținerea drepturilor de distribuție pentru filmul „Mary Poppins” de la autorul P. L. Travers timp de 16 ani. Până a reuși să negocieze cu studiourile de televiziune pentru finanțarea construcției Disneyland-ului, Walt Disney a fost refuzat de 302 de ori. Trei sute două ori.

Dar istoria cea mai incredibila a fost la primul său serviciu la un ziar. Atunci, Walt a fost concediat pentru lipsă de creativitate și inovație.

Antreprenoriatul este pentru cei care vor, care cred, care au ambiții, sunt puternici și nu se dau bătuți niciodată, căci restul se învață. Iar, dacă ai deja caracteristicele de mai sus, îți rămâne doar să vii la cursul de Coaching, unde vei învăța toate instrumentele necesare pentru a-ți materializa gândurile și a obține profit.

Mai ales că avem și o ofertă interesantă pentru acest curs acum! Înregistrează-te aici: http://coaching.angrybusiness.md/?ref=f54, iar noi te contactăm și îți spunem care e oferta ta!