7 idei de afaceri profitabile în perioada sărbătorilor de iarnă

...

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar asta înseamnă că agitația va surprinde în curând toate orașele. Oamenii deja încep pregătirile: cumpără cadouri, își decorează casele, își planifică vacanțele și uită complet de economisire.

Cum să profiți de acest lucru și să faci bani din asta? În articolul de mai jos, am colectat 7 idei de afaceri profitabile în această perioadă și care necesită investiții minime.

Merită să începi o afacere în această perioadă? Răspunsul este DA din mai multe motive:

 1. În această perioadă afacerile au un start rapid și o perioadă de rambursare rapidă.
 2. Acesta este „timpul de aur” când se fac achizițiile cele mai impulsive și fără multă gândure. Agitația de sărbători oprește complet „modul de economisire” și oameni sunt pregătiți să cheltuiască mult, iar antreprenorii sunt gata să câștige mult.
 3. Absolut toți se pregătesc de sărbători: atât persoane fizice, cât și companii, iar asta înseamnă o audiență uriașă.

 

 1. Accesorii handmade

Investiții - până la 1000 de Euro

Starea de spirit de Anul Nou este creată în primul rând de decorațiuni. Oamenii încearcă să se înconjoare de lucruri frumoase, tematice, care creează o atmosferă festivă. De asemenea, sunt folosite ca cadou, așa că accesoriile confecționate manual sunt întotdeauna foarte populare.

Esența afacerii handmade este fabricarea de bijuterii originale și decorațiuni. Artizanatele ies în evidență pe fundalul aceluiași tip de mărfuri chinezești care umplu rafturile din magazine. Ei cuceresc clienții cu individualitatea, sinceritatea și calitatea lor.

Iată câteva idei:

 • huse pentru perne și mobilă;
 • șosete de Crăciun;
 • coronițe pentru uși;
 • lumânări;
 • jucării de Crăciun (tricotate , din lemn, blană, margele, cu aplicarea fotografiilor sau imaginilor, etc.);
 • ghirlande;
 • felicitări.

2. Gift box-uri creative

Investiții - de la 250 de Euro

Realizând această idee, evită cadourile banale. Lucrurile făcute cadou pot să fie tematice sărbătorii - dar prezentarea în sine trebuie să fie făcută originală. Ca o opțiune - cutii de cadouri creative. Accesoriile selectate și aranjate într-un designul original prind la public.

De exemplu, în loc de un set banal de ceaiuri, poți propune să se asambleze o cutie de ceai întreagă „Pentru petreceri cu ceai”, care va include câteva căni handmade, și câteva pachețele de ceaiuri delicioase și dulciuri - de exemplu, prăjiturele cu imbir cu o felicitare personalizată.

Pentru astfel de lucrări nu este necesar să faci tu toate lucrările. Pur și simplu găsește furnizori cu care vei coopera. Sarcina ta este să găsești lucruri interesante, să le asamblezi într-un set și să le proiectezi într-un mod original.

3. Închiriere de costume sau decor

Investiții - până la 1000 de Euro

În zilele de sărbători, atât adulții, cât și copiii vor să fie într-o atmosferă fabuloasă pe care costumele sau decorul le pot crea cu ușurință.

Crăciunul, Anul Nou, la fel ca ziua de naștere, se întâmplă doar o dată pe an. Prin urmare sunt multe lucruri pe care oamenii preferă să nu le cumpere, ci să le închirieze. Când va mai folosi persoana un costum de Moș Crăciun sau un set de ghirlande stradale pentru decorarea unei case?

4. Decorarea de birouri, vitrine și centre comerciale

Investiții - până la 1000 de Euro

În perioada sărbătorilor, nevoia unei atmosfere potrivite apare și în multe organizații, birouri, centre comerciale și magazine. În fiecare an, serviciile de decoratori câștigă popularitate datorită dorinței multor companii de a se distinge de concurenți cu un decor original.

Esența afacerii este dezvoltarea proiectelor de artă mai speciale. Această idee este potrivită pentru designeri, artiști sau persoane creative care au capacitatea de a decora.

Îți poți oferi serviciile către restaurante, centre comerciale, diverse birouri, magazine. De asemenea, este probabil ca oferta să intereseze și persoanele private. La urma urmei, a obține un concept gata pregătit pentru decor înseamnă a crea o atmosferă specială și festivă în propria casă.

5. Vânzarea băuturilor calde pe stradă

Investiții - de la 300 de Euro

Festivalurile se organizează la scară largă și nu numai în spații confortabile, ci și pe străzi, în parcuri, piețe, târguri de iarnă, patinoare, în locuri atât de aglomerate încât poți echipa un magazin de vânzare cu amănuntul în care vor fi oferite băuturi calde. Sunt solicitate corturi mici sau rulote care oferă cafea, ceai, cacao în căni de plastic sau hârtie. Poți vinde nu numai băuturi calde, dar și dulciuri.

Pentru a deschide o astfel de afacere, trebuie să închiriezi o furgonetă echipată cu tot ce ai nevoie sau poți organiza această afacere într-un format original și să vinzi băuturi dintr-un rucsac portabil special chiar din mers. Costul unui rucsac termic cu toate echipamentele necesare este de aproximativ 200 de Euro. Cifra de afaceri zilnică în perioada sărbătorilor de iarnă poate fi de până la 300 de Euro, iar asta înseamnă că este foarte posibil să îți recuperezi investiția într-o singură zi.

6. Serviciul „Șofer treaz pentru Anul Nou”

Investiții - 0 Lei

Toată lumea știe cu ce solicitări se confruntă serviciile de taxi în perioada sărbătorilor de iarnă. În fiecare an există o lipsă catastrofală de mașini în aceste zile. Prin urmare, se poate câștiga bani grei în aceste zile ca șofer și ai și garanția că vei primi comenzi. Această afacere va fi deosebit de profitabilă în noaptea de Revelion.

Pentru a realiza această idee, este suficient să ai propria mașină și să fii gata să schimbi o seară festivă pe orele de lucru. De asemenea, poate să fie situații în care v-a trebui să prestezi serviciul nu pe mașina ta, ci pe mașina clientului. Pentru aceasta, „șoferul treaz” nu are nevoie nici de propriul său transport – ci doar de permisul de conducere.

7. Catering de Revelion

Investiții - de la 1400 de Lei

Toată lumea adoră sărbătorile de iarnă. Dar nu tuturor le place să stea la „plită” și să pregătească mâncarea pentru cina de Anul Nou sau Crăciun într-o zi festivă. Prin urmare, serviciul de livrare a bucatelor va fi solicitat în această perioadă.

Cateringul de Revelion va ajuta la rezolvarea unei alte probleme - alegerea meniului. Gospodinele adesea „își ard creierii” despre cum să surprindă oaspeții și ce să gătească pe masa de sărbătoare. Prin urmare, mulți vor aprecia meniurile pregătite, care includ multe preparate neobișnuite și gustoase.

Dacă știi și îți place să gătești delicios, atunci această afacere este pentru tine. Ca tipuri suplimentare de servicii pot fi, decorarea mesei și crearea unor meniuri individuale.

Majoritatea ideilor pot fi implementate și în cadrul altor sărbători, cum ar fi zilele de naștere sau Paștele. Este nevoie doar de puțină fantezie, ingeniozitate și o vizită la training-ul StartUP Angry Business. Aici vei cunoaște care sunt cele mai profitabile idei, cum să creezi celula ideală și ce pași concreți să faci pentru a lansa afacerea.

Fă ție și celor dragi un altfel de cadou, unul util cu adevărat! Înregistrează-te aici: http://start.angrybusiness.md/!