6 secrete pentru vânzări mai multe și mai mari

...

Mulți cred că a vinde este același lucru cu a vorbi. Dar cei mai eficienți agenți de vânzări sunt cei care știu să asculte”. Roy Bartell

Cumpărătorul contemporan, când vrea să achiziționeze un bun, se bazează pe emoții și pe argumente logice. Ca să afli de ce are el nevoie, trebuie să înțelegi ce probleme are, iar asta înseamnă să-l asculți cu adevărat. Devino un ascultător bun și vânzările nu vor întârzia să apară.

1. Tratează oamenii cu respect

Atitudinea ta față de ceilalți nu trebuie să depindă de poziția socială și serviciu, gen, vârstă sau naționalitate. Tratează-i pe toți cu același respect. Nu uita că modestia este o calitate de succes pentru o persoană de afaceri.

2. Învață toată viață

Numai prin absorbția constantă de cunoștințe noi vei fi capabil să ții pasul cu progresul, să fii pregătit pentru schimbările inevitabile ale lumii înconjurătoare și să fii realizat pe deplin.

Citind cel puțin o carte pe lună, poți deveni mai bun decât 90% dintre vânzători. O carte pe săptămână - pentru a deveni mai puternic decât 99% dintre concurenți. Cumpărătorilor le place să discute cu oameni educați și inteligenți.

3. Fii original

Think outside the box. Acționează altfel decât o fac majoritatea vânzătorilor-colegi.

De exemplu, planul de vânzări. Ai unul? Dezvoltă planul tău personal de vânzări. În plus, targetul său ar trebui să fie cel puțin de 2 ori mai mare decât cel stabilit de conducere. În cazul în care planul de vânzări personale este îndeplinit cu 70%, acesta va fi în continuare mult mai mare decât standardele stabilite de directorul tău.

4. Învață să asculți

În timpul unei conversații cu un client, încearcă să respecți aceste reguli:

  • Concentrează-ți atenția asupra vorbitorului, fii atent și încearcă să înțelegi toate detaliile despre care ți-a spus;
  • Răspunde repede când este necesar și nu întrerupe interlocutorul, decât dacă este foarte important;
  • Comentează câteva momente semnificative din când în când, pentru a demonstra că asculți și înțelegi ceea ce vorbiți.

5. Depășește temerile

Cum să devii vânzătorul Nr.1? Citește, studiază, experimentează și dezvoltă-te, fără a te concentra prea mult pe eșecuri. Nu trage concluzii despre abilitățile tale înainte de a le testa în practică. Cunoștințele și abilitățile sunt cele mai bune mijloace pentru a învinge anxietatea și lipsa de încredere. Ține minte: frica dispare odată cu apariția experienței.

6. Uită de vânzări

Clientul încă nu știe dacă are sau nu nevoie de un produs. În ambele cazuri, va avea nevoie de un expert. Dacă cumpărătorul nu a decis de ce produs are nevoie, află cu ce provocări se confruntă și ce probleme are. Numai după ce motivul real de cumpărare devine clar, oferă-i un produs sau serviciu cu adevărat util.

Pe lângă cele de mai sus, există o serie de tehnici în vânzări care te vor ajuta în comunicarea și persuasiunea potențialilor clienți. Le poți afla pe toate și implementa cu succes imediat la trainingul: Vânzător cu Rezultate de la Angry Business. Înregistrează-te pe acest link: http://vinzatorexpert.angrybusiness.md/

 „În fiecare luni sunt cu o vânzare mai aproape de momentul în care o sa devin milionar”. – Larry D. Turner