5 lecții de afaceri de la fondatorul renumitului brand Zara - Amancio Ortega

...

Lipsa banilor este o motivație puternică pentru a crea o afacere, a crește mai mult și a păși mai sus. Descoperă 5 lecții de afaceri ale lui Amancio Ortega și vezi în continuare cum poți ajunge fondatorul celui mai mare grup de companii de pe piața fashion, pornind de zero.

  1. Banii nu trebui să fie un obiectiv

Ortega provine dintr-o familie săracă, în care tatăl era lucrător la calea ferată, iar mama servitoare. Când avea 12 ani, a mers împreună cu mama sa la magazin, dar s-au întors cu mâinile goale, căci vânzătorul le-a zis: „Îmi pare foarte rău, dar nu vă mai pot vinde pe datorie.” Acest lucru l-a supărat rău pe Ortega și atunci a decis că mama lui nu va mai auzi vreodată ceva de genul acesta. Curând a părăsit școala și a obținut un post de asistent la un atelier de cusut.

Și totuși, potrivit fondatorului Zara, banii nu sunt cel mai important lucru, dar este mai important să poți stabili obiective și să faci totul pentru a le atinge. „A face afaceri numai pentru bani este o pierdere de timp. Pentru mine, banii au doar un singur sens – atingerea obiectivelor.”, spune Ortega.

  1. Găsește-ți nișa

De când am început să lucrez, am fost obsedat de o idee: să inventez ceva diferit. Atunci am înțeles că trebuie să ocup spațiul liber care a rămas în lumea industriei textile.”, spune Amancio Ortega într-un interviu.

La început Ortega producea rochii și cămăși de noapte din bumbac, cusute manual după modelele designerilor. „Nu este corect ca doar doamnele bogate să îmbrace haine de designer.”, a declarat Ortega în 2003.

Mai târziu, reprezentanții Zara au început să meargă și la prezentările de modă internaționale, pentru a schița modele de îmbrăcăminte. Astfel, Zara a fost acuzată în mod repetat de plagiat, dar compania afirmă că ei nu copiază, ci ridică tendințele modei folosind ideile comune.

  1. Timpul înseamnă bani și loialitate

Pentru Amancio Ortega, viteza a fost întotdeauna importantă:

  • viteza de producție;
  • viteza de livrare;
  • viteza de actualizare a modelelor.

Ortega a stabilit următoarele 2 reguli primordiale în cadrul companiei Zara:

  1. linia de modele din magazine trebuie să fie actualizată la fiecare două săptămâni;
  2. livrarea în depozite trebuie efectuată în 48 de ore.

Oferind clienților loturi variate și în cantități mici, Zara putea fi întotdeauna sigură că totul va fi vândut. Dacă unele lucruri nu sunt solicitate, ele sunt înlocuite rapid cu altele mai populare. Astfel, dacă alte magazine de îmbrăcăminte sunt vizitate de către clienți în medie de 4 ori pe an, magazinele Inditex sunt vizitate de aproape 17 ori pe an.

  1. Nu delega

Dacă vreau ca totul să continue să funcționeze, trebuie să rămân la post.”, a spus Ortega. Prietenii îl descriu ca pe un muncitor înflăcărat, care era gata să-și petreacă chiar și zilele de naștere la fabrică. Omului de afaceri îi plăcea să controleze totul în compania sa – de la căutarea unor idei de modele noi, până la cum se comportă asistenții de vânzări din magazinele sale.

  1. Continuă să crești

Primul magazin Zara a fost deschis în 1975 în La Coruna, iar în anii 1980, punctele de rețea erau deja în toată Spania. Totuși, aceasta nu a fost suficient pentru Ortega – el a vrut să cucerească toate capitalele moderne. În 1988, a deschis primul magazin Zara în Portugalia, în 1989 – la New York, în 1990 la Paris, iar în 2003 în Rusia.

Chiar și atunci când eram un nimeni și nu aveam practic nimic, am visat la dezvoltare și creștere. Nu ne-am odihnit niciodată și nu am ales căile ușoare. Trebuie să riști! Creșterea este un mecanism de supraviețuire. Fără creștere, compania moare.”, afirmă Ortega.

În 1991, Ortega și-a dat seama că o singură marcă nu era suficientă pentru a satisface toate categoriile de oameni și a creat brandul low-cost pentru tineret, de uz casual, Pull & Bear. Apoi, a cumpărat o parte din Massimo Dutti pentru clienții cu venituri peste medie (acum marca este deținută integral de el).

În 1998, a apărut Bershka, care oferă haine tinerelor petrecărețe, iar în 1999, Ortega a cumpărat principalul său concurent de pe piața îmbrăcămintei pentru adolescenți – Stradivarius. Astăzi, Inditex este cel mai mare grup de companii de pe piața îmbrăcămintei, care include mai mult de 6777 de magazine în 88 de țări.

Amancio Ortega nu este unicul care demonstrează că totul este posibil dacă ești motivat ori dacă „îți arde”. Iar dacă depui efort și suflet în ceea ce faci, aceasta poate avea succes și lua amploare internațională.

Dacă ai o idee sau deja o afacere lansată și îți dorești să o dezvolți la nivel național sau chiar mai vast, vino la StartUp Angry Business din 25 mai. Vei primi toate instrumentele necesare pentru a crește cât de sus vrei și poți, sau vei înțelege că poate ai nevoie de o altă abordare, diferită de ceea ce ai făcut până acum.

Înregistrează-te acum: http://start.angrybusiness.md/!