4 sfaturi practice pentru o franciză de succes

...

Franciza – un mod de a te lansa în afaceri preferat de mulți. Un drum scurt, ar zice unii. Dacă ești printre cei care se gândesc la franciză, atunci aceste 4 sfaturi de succes îți vor oferi o modalitate de a evalua și de a înțelege ceea ce un proprietar trebuie să facă pentru a opera o franciză înfloritoare.

Sfat # 1: Ai grijă de oamenii tăi

Cheia succesului în orice afacere este aproape întotdeauna în echipa pe care o angajezi. În franciză, "oamenii tăi" includ atât personalul tău, precum și clienții tăi.

Construiește echipa cu oameni entuziaști, de calitate înaltă.  Dacă un francizat dorește să crească, trebuie să înțeleagă că personalul său este legătura principală cu clienții săi.

Odată ce găsești și angajezi persoane cu atitudine corectă, continua să investești în formarea lor. Având o echipă excelentă, cu experiență, îți permiți să construiești relații pe termen lung cu clienții tăi. Ei se vor întoarce din nou și din nou pentru serviciul personalizat pe care li-l oferi.

Dacă ai grijă de oamenii tăi, ei vor avea grijă de clienții tăi. Nu uita: clienții mulțumiți care vorbesc cu prietenii și familia sunt cea mai bună publicitate a ta.  

Sfat # 2: Ai grijă de nevoile tale de capital

Doar pentru că francizele se bazează pe un model de afaceri demonstrat a fi de succes, nu înseamnă că aceastea operează și funcționează pe cont propriu, fără o supraveghere și implicare constantă.

Atunci când evaluezi o franciză, păstrează-ți exuberanța emoțională pentru afacere. Verifică realitățile practice și concentrează-te asupra finanțelor. Simulează mai multe situații privind veniturile/costurile/fluxurile de numerar (de mare, mediu și scăzut) și asigură-te că ești pregătit să faci față și scenariilor celor mai nefavorabile.

Sfat # 3: Profită de faptul că ești francizat

Cumpărarea unei francize este doar primul pas. Când cumperi o franciză, este înțelept să folosești modelul francizorului ca punct de plecare. Totuși, este important să te aprofundezi în piața și industria ta. Ar trebui să fii pregătit să actualizezi și să personalizezi modelul de franciză, într-un mod care îi permite afacerii tale să prospere.

Află secretele celor mai de succes francizați din brandul tău și de la alți operatori de top din industria ta. Ia tot ce ai învățat și implementează în afacerea ta într-un mod sistematizat. Ține minte că un proprietar de afaceri nu este cel care face totul personal, mai degrabă, el construiește sistemele și arată echipei potrivite cum să conducă afacerea.

În calitate de proprietar, sarcina ta este să înțelegi și să gestionezi operațiunile de zi cu zi și să îți menții ferm atenția la orizont, pentru viabilitate și creștere pe termen lung. Trebuie să angajezi și să dezvolți echipa potrivită, până când echipa ta poate face toate detaliile lucrărilor tale mai bine decât ai tine.

Operează franciza cât mai independent posibil, respectând în același timp și liniile directoare și reglementările entității corporative. Alege cu atenție locația și investește în propria personalitate/cultură. Nu vrei să fii doar o altă companie de franciză. Vrei să-ți faci franciza așa, încât să reflecte cine ești.

Sfat # 4: Ai grijă de tine

Fii atent, fii corect, fii flexibil. Deținerea unei afaceri este o muncă grea, indiferent dacă e mică și face parte dintr-o rețea de franciză mai mare. Este important să îți găsești echilibrul vieții personale.

Programează timp pentru familie și prieteni și asigură-te că nu uiți ce înseamnă relaxare.

Înconjoară-te cu oameni puternici în compania ta. Angajează persoane care pot face față preocupărilor zilnice atunci când tu nu poți face acest lucru. Cât mai curând posibil, învață pe ceilalți cum să gestioneze procesele - și apoi deleagă. Nu ar trebui să fii a-tot-știutorul și a-tot-făcătorul, ci mai degrabă un lider al echipei tale, oferind o viziune clară asupra obiectivelor tale. Acest lucru te va ajuta să rămâi îndrăgostit de ceea ce faci!