4 instrumente care fac viața antreprenorului mai ușoară

...

„Vreau să lucrez pentru mine!” Astfel de gânduri apar la fiecare al doilea rezident al țării noastre. Fiecare al zecelea - începe propria sa afacere.

În ultimii ani, deschiderea unei afaceri pare a fi mai ușoară decât angajarea în cadrul unei companii mari. Mai ales că există un număr considerabil de instrumente care îl ajută pe antreprenor să înceapă cu dreptul și să se descurce bine în activitatea sa.

Astăzi vom vorbi despre 4 dintre ele:

1. Cărți și articole

Cel mai util aliment pentru minte sunt cărțile. Acum rafturile abundă în literatură de afaceri. În fiecare domeniu, poți găsi mai mult de o duzină de cărți care trebuie să fie citite. Citește-le și inspiră-te din exemple!

Dacă nu ai timp pentru cărți, poți găsi pe Internet multe site-uri utile care scriu despre afaceri. Principalul lucru de reținut este că a cunoaște ceva și a putea implementa aceste cunoștințe nu este același lucru.

Cărți utile pot fi găsite pe: Elefant.md, Rozetka.md, etc. Pe Litres.ru și 101books.ru sunt și cărți gratuite care pot fi descărcate. Site-uri bune pentru antreprenori sunt: „Hopes&Fears”, „AngryBusiness Blog”, „Business Insider” etc.

2. Competiții, expoziții

Crează câteva modele de aplicații, marketing kits etc, și trimite-le la diverse concursuri și programe de accelerare - aceasta este o oportunitate excelentă de a obține o evaluare a companiei tale de către experți, de a face cunoștințe noi și, cel mai important, de a obține o investiție. În plus, cu cât descrii mai des proiectul în aplicații, cu atât înveți mai multe despre el și cu atât mai repede vei înțelege ce trebuie îmbunătățit și ce lipsește.

Participă la expoziții tematice, căci acesta este un canal excelent pentru promovarea și dezvoltarea companiei tale.

3. Contabilitate virtuală

O alegere excelentă pentru cei care nu sunt foarte puternici în contabilitate sau care nu își permit să păstreze un angajat. Un contabil virtual te va ajuta să calculezi salariile și să prezinți rapoarte. De asemenea, pe site-urile de contabilitate virtuală se publică articole utile pentru afaceri și informații importante despre taxe, dări de seamă și așa mai departe.

Există destul de multe astfel de servicii online pe Internet. De exemplu, „Evidența contabilă – Econt.md”, „Elemento – Program de Contabilitate online”, „Servicii de Contabilitate”.

4. Sistemul automatizării proceselor de afaceri

Cu alte cuvinte, delegarea sarcinilor în cadrul ședințelor de planificare. Astfel de sisteme structurează foarte bine întregul proces de activitate al companiei, restabilește ordinea. Iar funcționalitatea este foarte largă: de la setarea sarcinilor la redactarea rapoartelor financiare. O opțiune de neînlocuit pentru fiecare antreprenor care se respectă pe sine.

Sistemele de automatizare sunt diferite. Pentru aproape orice tip de activitate îl poți găsi pe cel potrivit. De exemplu: „TeamApps – ERP – Team Software”, „Univers-Soft”, „Senior Software” etc.

Acestea sunt doar câteva instrumente pe care recomandăm să le utilizeze un antreprenor care își prețuiește banii și timpul, căci ele te ajută să faci economii considerabile.

Un alt instrument pe care chiar ar trebui să-l aibă pe lista sa un antreprenor începător este cursul de Coaching AB. Și ATENȚIE, Cursul de Coaching nu este un instrument simplu, ci unul generator de multe alte instrumente și strategii, care vor duce la creșterea afacerii tale.

Vezi aici toate motivele de ce Coaching-ul este unul dintre cele mai utile instrumente și înregistrează-te: http://coaching.angrybusiness.md/!