10 filme despre business, marketing și vânzări care te vor face să privești afacerile altfel

...

Mulți dintre antreprenorii în plină activitate sau cei care abia cochetează cu această idee au prea puțin timp sau deloc pentru a privi filme și seriale. Ei citesc cărți de autodezvoltare, merg la traininguri, muncesc din greu – și toate astea sunt de apreciat.

Uneori, însă, ne putem permite (și chiar este necesar) să îmbinăm utilul cu plăcutul. Iată un top 10 al filmelor care vă vor schimba percepția că uitatul la televizor este o pierdere de timp. Fiecare dintre aceste filme vine cu un mesaj puternic din domeniul business-ului și merită toată atenția voastră:

  1. Death of a Salesman – filmul redă povestea unui vânzător care pierde credința în jobul său, menirea sa și viață – în general.

 

  1. Boiler Room – acest film este un „must” de privit pentru orice persoana care activează în domeniul afacerilor. Pasiunea, motivația și modul în care se fac vânzările în acest film te pot face să regândești strategia ta de business.

  1. Glengarry Glenn Ross – concurența este ceva obișnuit în afaceri, iar acest film este ca un duș rece pentru cei care au uitat acest aspect.

 

  1. Lord of War – afacerile sunt afaceri, indiferent de domeniu. Businessman-ul din acest film a ales o nișă mai specifică, iar strategia lui este, cel puțin, inspirațională.

 

  1. Focus – manipularea psihologică este un atribut indispensabil în orice afacere, iar acest film arată câteva tipuri de astfel de jocuri – totul pentru a obține ceea ce îți dorești.

 

  1. The Founder – un film absolut fenomenal despre fondatorul McDonald’s – rețeaua de restaurante prezente practic în fiecare colț al lumii. Dacă vrei să te lansezi în afaceri, dar nu ai curaj, trebuie să vezi acest film!

 

  1. The Wolf of Wall Street – cine nu a auzit de acest film, probabil a trăit undeva izolat de lume în ultimii ani. Cum atragi atenția oamenilor, cum îi convingi să facă ce vrei tu și cum le vinzi un produs – totul se învață de la Leonardo DiCaprio.

 

  1. Thank You for Smoking – vrei să afli cum arată o strategie de PR de succes? Privește acest film! Ia-l ca pe un studiu de caz care arată cum trebuie de reacționat în situații de criză, cum trebuie de negociat și care sunt secretele unei comunicări eficiente cu publicul.

 

  1. The Billionaire – alt film inspirațional despre unul dintre cei mai tineri miliardari ai lumii. Totul începe de la un vis și este realizat cu multă acțiune – asta este mesajul principal al filmului.

 

  1. Jobs – Steve Jobs, un perfecționist încăpățânat, a dus compania Apple pe culmi greu de imaginat pentru antreprenorii la început de drum. Acest film arată cât de deosebit a fost fenomenul Jobs și cât de simplă era forța lui motrice – să ofere clienților Apple cea mai bună experiență cu produsele companiei sale.

 

 

Există foarte multe surse de unde poți învăța despre mediul de afaceri, cum te lansezi în acesta și cum te menții la suprafața, dar și secrete utile despre marketing și vânzări. Cursul de Coaching de la Angry Business este una dintre cele mai bune surse de acest fel, care te îndrumă pas cu pas în dezvoltarea afacerii tale.

Dă-i ideii tale de business șansa de a deveni ceea, la ce tu abia de îndrăznești să visezi – înregistrează-te aici: http://coaching.angrybusiness.md/