Vrei să ai succes la 30? Nu fă asta la 20!

...

Vârsta de 20 de ani are multe avantaje, iar unul dintre ele este că poți să îți revii repede de la greșelile inevitabile pe care comiți. Există unele alegeri proaste, însă, care au efecte de durată - cum ar fi să nu începi să economisești bani și să îți neglijezi sănătatea.

Totuși, aceste greșeli ale tinereței sunt ușor de evitat, dacă înțelegi importanța acestui lucru la timp. Iată 14 lucruri pe care oamenii de succes nu le fac și pe care îți sugerăm să nu le faci nici tu:

1. Nu cred că educația și talentul sunt suficiente pentru a avea succes
Inteligența, talentul și diplomele din universitățile de elită sunt bune de avut, dar ele nu garantează că vei găsi un job bun. Ele nu aduc neapărat un plus de valoare, dacă nu sunt asociate cu o muncă orientată corect.

2. Nu își neglijează sănătatea
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, vei învăța că nu mai poți petrece așa cum o făceai la facultate.
Cu cât mai mulți ani trec de la absolvirea liceului/colegiului/facultății, cu atât băutura excesivă, fumatul și dieta nesănătoasă trec de la un comportament acceptabil la obiceiuri periculoase.

3. Nu își cheltuie toate veniturile
Un sondaj efectuat în 2014 pe un grup de 1003 de persoane, cu vârstele cuprinse între 18 și 29 de ani a constatat că 69% dintre ei nu au avut economii de pensii.
Pensia ta poate parea departe acum, dar să știi că îți faci un mare dezavantaj dacă nu conștientizezi importanța economisirii cât mai curand posibil.

4. Nu echivalează fericirea cu banii
Prestigiul și un salariu mare te poate face mai împlinit, dar pentru fericire ai nevoie de mai mult. Te așteaptă ani de regret, dacă pui accent mai mult pe venit decât pe fericirea ta.

5. Nu renunță atunci când lucrurile devin grele
Sfârșitul unei relații serioase, concedierea, falimentul pot părea devastatoare când se întâmplă pentru prima dată. Dar, decât să renunți sau să urmărești un scop mai slab, data viitoare, privește eșecurile ca și oportunități de a învăța și de a deveni mai bun.

6. Nu permit altora să îi definească
Nu te lăsa niciodată influențat de opiniile altora. Succesul tău va avea legătură directă cu modul în care te percepi, deoarece modul în care te percepi tu însuți este modul în care și ceilalți te vor percepe.

7. Nu lasă impulsivitatea să le strice planurile
Unde este scris că la 30 de ani trebuie să fii căsătorit, la casa ta și cu un plan de carieră pentru 10 ani? Ai răbdare și concentrează-te asupra prezentului. Atunci când ești tânăr, simți că trebuie să-ți atingi toate obiectivele cât mai curând posibil, dar această mentalitate este contraproductivă și provoacă anxietate. Acordă atenție punctelor importante de decizie din pomul vieții, căci ele îți vor schimba viața într-un fel sau altul.
Mai știi vorba ceea: „Toți te întreabă dacă ești căsătorit, dacă ai copii, dacă te-au promovat la muncă, dacă câștigi bine, dar nimeni nu te întreabă dacă ești fericit.”? Deci nu te grăbi și fă fiecare pas la momentul potrivit.

8. Nu încearcă să îi mulțumească pe toți
Când ești la început de carieră, ți se pare normal să fii în relații amiabile cu șeful, clienții și colegii, dar cu timpul o să observi că nu toți te plac. Nu poți fi prieten cu toți. Cu cât mai devreme o să înțelegi acest lucru, cu atât mai repede o să treci peste asta.

9. Nu cred că prieteniile pot dura o veșnicie
Crezi că prietenii din colegiu vor fi cei mai buni prieteni pentru toată viața? Puțini vor mai rămâne alături pe parcursul anilor, dar cei mai mulți vor trăi propria viață. În timp, îți dai seama care dintre ei merită efortul de a menține relația.

10. Nu cred că plecând în alt oraș / țară, problemele se vor rezolva
Călătoriile într-un loc nou te îmbogățesc pe plan cultural, dar să nu crezi că plecând într-o țară străină, vei găsi dintr-o dată sensul și direcția vieții.

11. Nu impun limite în jurul lor
Este important să construiești relații cu colegii și cu alții din domeniul tău, dar dacă rămâi în limitele unei anumite lumi, poți pierde multe perspective. Așa că fă un efort și ramifică.
Persoanele care te înconjoară au un impact direct atât asupra succesului, cât și asupra eșecului tău. Acestea vor avea un impact asupra multor aspecte, de la cât de mult exersezi și ce îmbrăcăminte porți până la cât câștigi și ce valori le consideri importante.

12. Nu văd lucrurile în alb și negru
Mulți oameni la 20 de ani sunt prinși în absolut. De exemplu, unii simt că trebuie să aleagă între o carieră care le aduce beneficii materiale și una care îi ajută pe alții, fără să-și dea seama că interesul propriu nu trebuie să însemne neapărat opusul de a face bine pentru lume.

13. Nu sunt obsedați să își găsească "sufletul pereche"
Unii oameni decid să-și petreacă cea mai mare parte a tinereții tineri și neliniștiți. Alții caută persoana potrivită să se căsătorească. Ultimul grup poate fi prins în fantezia de a găsi pe cineva de încredere, pe vecie, cu care relația va fi ușoară. Dar în viața reală, relațiile pe termen lung necesită muncă și dedicare.
Trebuie să faci mereu sacrificii, ajustări, să accepți neajunsuri, să dai explicații, dar știi ceva – de asta și viața este distractivă!

14. Nu încearcă să planifice ani în avans
Este greu să anticipezi unde vei ajunge și ce vei face peste o anumită perioadă de timp. Evită să te lași înnebunit de planurile pe 5 ani și concentrează-te asupra obiectivelor pe termen mai restrâns.

Știi ce ar mai trebui să nu faci la 20 de ani ca să ai succes în scurt timp? Să nu scapi StartUp Angry Business din 3 noiembrie. La acest training vei afla multe alte lucruri mai mult decât utile pentru a excela în lansarea unei afaceri profitabile.

Înregistrează-te pe acest link http://start.angrybusiness.md/ și pune prima piatră la temelia succesului tău.