Universitatea și studenții – cea mai bună combinație pentru a lansa un business

...

„Oare cu ce să îmi mai ocup timpul liber?” a zis... nici un student vreodată. Studenții sunt cei care se stresează mereu din cauza examenelor, banilor care nu ajung, întrebărilor existențiale, etc. Lansarea unei afaceri este ultimul lucru la care s-ar gândi un student. Păcat. Nu ar trebui să fie așa.

Din contra, studenții sunt foarte favorizați, când vine vorba de lansarea unui business.

Desigur, întotdeauna va fi posibil de găsit motive pentru a NU face ceva, inclusiv de a nu lansa o afacere:

  • Trebuie să mă concentrez pe studii acum
  • Nu am destulă experiență
  • Nu e momentul potrivit...

Și lista poate continua la nesfârșit. De fapt, întotdeauna vor exista scuze pentru a nu te lansa în antreprenoriat, dar dacă ești student, părinte de student sau cunoști un student, atunci este necesar să știi: Mai bun moment decât anii de studenție pentru a lansa o afacere nu există.

În ciuda faptului că mulți cred că naivitatea tinerească, caracteristică acestei vârste, este un impediment, realitatea arată altceva. Anume naivitatea și tupeul studențesc sunt 2 dintre cele mai importante calități ale unui om de afaceri de succes.

Hai să vedem în detalii de ce un student are mai multe șanse să reușească în business:

  1. Ești înconjurat de experți. Poate tu încă nu ai absolvit facultatea, dar te afli zilnic în mijlocul experților din tot felul de domenii, realiste și umaniste. Lectorii universitari sunt „izvoare de cunoștințe”, care cu bucurie îți vor răspunde la orice întrebare, pentru că tu ai nevoie de informația pe care ei o dețin, iar ei au nevoie să răspândească această informație în lume (de aceea au și ales această profesie). Întreabă-i acum cât ai ocazia, pentru că, odată ce ai absolvit, acești experți devin pentru tine consultanți, iar orice informație îți va fi oferită contra cost.
  2. Ai dreptul să eșuezi. Anii de studenție sunt cei în care vei primi mereu a II-a șansă. Și a III-a. Și oricâte șanse ai avea nevoie. De fapt, eșecurile din această perioadă înseamnă că încerci. Dacă stai confortabil unde stai și nu faci greșeli, înseamnă că ești cam prea confortabil și ai mult loc încă unde să îți încerci norocul. Ultimul lucru pe care ai vrea să îl simți la absolvirea facultății este regretul că nu ai profitat din plin de șansa de a-ți realiza visul în acești ani. Atunci când lucrurile nu merg așa cum ai planificat (ceea ce se întâmplă des), tu câștigi experiență. Experiența te însoțește toată viața și îți dă mai multă înțelegere a ceea ce se întâmplă decât lumea din jurul tău.
  3. Ai parte de networking și susținere necondiționată. Studenții sunt un fel de „castă” aparte – uniți de vârstă, probleme, interese, idealuri, sesiuni, etc. Nu contează dacă vă cunoașteți personal sau nu, studenții se bucură când cineva din „casta” lor demonstrează că se poate face ceva productiv și în afara orelor. În plus, ai o piață de desfacere la îndemână pentru serviciile / produsele tale. Testează ideea, vinde ce ai de vândut și bucură-te de recomandările pe care le vor transmite din gură în gură studenții-clienți ai tăi.
  4. Ai dreptul să fii egoist. Când ești student, tu ești unica ta responsabilitate. Poate că îți pare ca ai prea multe obligații acum, dar realitatea post-universitară e mult mai crudă. De aceea, acum poți să fii egoist și să testezi orice idee de afacere legată de ceea ce e pe placul sufletului sau ceea în ce crezi cu ardoare. Când ai puțin de pierdut, e mai ușor să îți asumi riscuri.
  5. Ai ocazia să oferi lucruri frumoase celor care ți-au oferit tot ce au avut mai bun până acum. Imaginează-ți pentru o clipă: începi să lucrezi la afacerea ta foarte curând, peste 1 an de acum încolo ea deja este în plină activitate, iar părinții, unchii, buneii, prietenii de familie și absolut toți care te cunosc spun despre tine: „Tare bravo! Noi credeam că studenții aceștia se ocupă cu tot ce vrei, numai nu cu ce trebuie, dar tu ai demonstrat contrariul. Ne mândrim cu tine!” Când mai pui că o să ai banii tăi proprii să cumperi mamei acei cercei delicați, pe care nu și i-a permis niciodată și tatălui o curea de piele handmade sau de un brand mega-scump, la care el nici măcar nu a visat. Sună bine, da? Și ai putea să o trăiești într-un an, dacă începi imediat.

Dacă nici acum nu ești pe deplin convins că trebuie să încerci, gândește-te la citatul lui Les Brown:

„Cimitirul este cel mai bogat loc de pe pământ, pentru că acolo găsești toate speranțele și visele care nu au fost realizate, cărțile care nu au fost citite, cântecele care nu au fost cântate, invențiile care nu au fost arătate, tratamentele care nu au fost descoperite și totul pentru că cineva s-a temut să facă primul pas.”

Dacă nu vrei așa un viitor pentru tine și nu vrei să devii unul dintre miile de tineri talentați care își îngroapă potențialul, făcând ceea ce nu le place să facă, vino la StartUp Angry Business din 8 septembrie.

Nu pierzi nimic – doar câștigi. În primul rând, vei înțelege dacă vrei să faci antreprenoriat sau nu. În al doilea rând, dacă vei simți că business-ul e de tine, vei primi instrucțiuni clare, instrumente accesibile și etape bine definite pe care le vei parcurge pentru a avea rezultate bune cât mai curând.

Studenții sunt oameni plini de ambiții care au ce oferi acestei lumi. Click aici pentru a vedea agenda StartUp-ului și a te asigura că prinzi un loc la training: http://start.angrybusiness.md/.

Ne vedem pe 8 septembrie – până atunci, bucură-te de vacanță!