Top 8 greșeli ale startup-erilor din perspectiva investitorilor

...

Richard Harrock este un „business angel” și director general al unui fond de investiții. El a văzut multe prezentări de idei de afaceri în viața sa și a compilat o listă cu principalele greșeli și acțiuni pe care orice începător ar trebui să le evite în timpul prezentării ideii sale.

Dacă ai o idee de business care necesită ajutor din partea unui investitor, acest articol ar trebui să devină un mini-ghid al tău despre „Cum să nu…” Înțelegerea greșelilor care pot fi comise și evitate va crește șansele de a primi banii de care ai nevoie.

Richard Harrock a prezentat cele mai frecvente greșeli ale prezentării unui startup-er și a comentat fiecare dintre ele.

  1. Prezinți un plan de afaceri de 50 de pagini

Investitorii nu au timp să citească un astfel de plan, deci oferă-le un scurt rezumat al unui plan de afaceri de 2-3 pagini.

  1. Vii la întâlnire cu întreaga echipă, dar permiți doar unei persoane să vorbească

Desigur, orice investitor dorește să vadă echipa în totalitate, dar dacă toți membrii, cu excepția managerului, tac, unii potențiali investitori ar considera acest lucru un eșec. Cum pot ei determina competența lor, dacă nu pronunță nici un cuvânt? Și de ce au mai venit?

  1. Nu ai menționat problema pe care o rezolvă startup-ul tău

Ce problemă rezolvă afacerea ta?  Cât de importantă este ideea ta pentru omenire?

  1. Folosești clișee

Iată 2 exemple care trebuie evitate:

-          "Tot ce avem nevoie este 1% din piață." (este puțin probabil să o primești)

-          "Acest produs se va vinde singur." (nu, nu se va vinde)

A gândi în fraze de tip clișeu când lansezi un proiect inovator este primul semn al eșecului.

  1. Nu te documentezi despre investitor și portofoliul său de investiții până la întâlnire

Poți atrage simpatia oricărui investitor, dacă îi arăți că te-ai pregătit să îți prezinți produsul în mod special pentru el.

  1. Nu cunoști potențialele riscuri ale afacerii

Fii pregătit pentru o varietate interesantă de întrebări. Trebuie să înțelegi clar la ce riscuri e expusă afacerea ta în acest stadiu și ce măsuri de precauție trebuie să iei.

  1. Formularea neclară a esenței produsului

Exprimarea clară a gândurilor de către un antreprenor indică faptul că știe ce vrea să facă. El trebuie să explice maniera în care produsul său este unic și să poată să vorbească scurt și concis despre trăsăturile sale cheie.

  1. Lipsa strategiei de promovare

Chiar dacă vii cu un produs interesant, nu înseamnă că acesta neapărat va fi vândut. Fii pregătit pentru întrebări cu privire la modul în care intenționezi să vinzi produsul tău, cum intenționezi să obții clienți noi în mod eficient și ieftin, ce suporturi sociale vei utiliza.

După cum se observă, toate aceste 8 erori pot fi reduse la un generală – lipsa de împachetare corectă a ideii de business și abordarea ei prin prisma maturității unui investitor.

Poți învăța cum să faci asta, alături de multe alte lucruri mai mult decât utile la etapa lansării afacerii tale, la StartUp Angry Business din 3 noiembrie. Câteva locuri disponibile mai sunt, deci click pe acest link: http://start.angrybusiness.md/ și învață să faci business profitabil.