Psihologia sărăciei sau de ce unii oameni nu pot avea mulți bani

...

Știai că unii oameni blochează accesul la bunăstarea desinestătător? Da, anumite preconcepții înrădăcinate din copilărie stau între un om și o viață mai bună, făcând ca interacțiunea între ei să nu se întâmple niciodată.

Iată cele mai frecvente cauze care nu permit unora o viață mai bună, tipice pentru regiunea noastră:

- Un loc de muncă slab plătit, dar stabil

O persoană cu psihologia sărăciei, de regulă, alege un loc de muncă slab plătit, dar stabil. De multe ori asta este în instituțiile statului, deoarece statul te asigură întotdeauna, spun ei. În schimb, dacă te duci la o organizație privată, atunci există riscuri să rămâi fără job după ceva timp.

Persoana nu crede în puterea sa și că experiența și cunoștințele sale pot fi apreciate. În final, așa și se întâmplă. Merge la un loc de muncă monoton și slab plătit, încetează să învețe lucruri noi, se blochează și devine inutil, în loc să crească și să se dezvolte.

- Teama de schimbare

Din cauza fricii că va ajunge să nu fie de folos nimănui, unei persoane cu psihologia unui sărac îi este frică de schimbare. Motto-ul său este „Mai bine să ai mai puțin decât să-ți asumi riscuri și, eventual, să pierzi totul.” Oamenii cu psihologia sărăciei nu își vor deschide niciodată o afacere, nu vor stăpâni noi segmente de piață, nu vor merge să absolve o a doua facultate la 40 de ani și niciodată nu se vor muta într-un alt oraș, în căutarea unei noi vieți la 50 de ani!

- Respect de sine scăzut sau subapreciere

De unde să vină aprecierea înaltă dacă  persoana nu se bucură de viață, nu progresează, ci stagnează - o muncă greoaie și neinteresantă, dar care pare teribil de pierdut, lipsa de impresii vii în viață și riscuri nu mai mult decât rezonabile. O persoană cu psihologia unui sărac nu înțelege că bogăția și perspectivele bune sunt accesibile oamenilor activi, care nu se tem să își asume riscuri și să înceapă totul de la început.

- Nu vrea să fie activ

Este evident că pentru a obține ceva și pentru a avea un rezultat bun, trebuie să depui eforturi în mod constant în această direcție. De exemplu, să iei în considerare propunerile pentru un loc de muncă interesant și bine plătit, cu o gamă mai largă de responsabilități față de locul anterior. Continuând astfel, crești mereu.

O persoană cu psihologia sărăciei nu dorește și nu știe cum (pentru că nu a încercat niciodată) să fie activă - îi este frică să-și caute un loc de muncă nou, pentru că el crede că nu va putea face față și nu va câștiga bani, pentru că este sigur că nimic nu se va primi și că banii oricum nu vor fi. Astfel preferă să rămână pasiv și, prin urmare, sărac.

- Toată lumea îi este datoare

Persoana cu psihologia unui sărac este convins că ar trebui să fie plătit în mod corespunzător, doar pentru că își face treaba bine. Iar salariul lui ar trebui să fie de așa natură, încât să fie suficient pentru viață, pentru odihnă, pentru copii și pentru el însuși. Uitând în același timp că el însuși a fost de acord să lucreze cu salarii mici. Iar pentru toate acestea, el învinovățește șeful ca fiind zgârcit.

O astfel de persoană se teme de responsabilități și le transmite altora. Mai apoi tot el spune: La ce bun să mă mișc dacă oricum nimic nu depinde de mine? Fac - nu fac,  rezultatul este unul - nu voi obține nimic.”

Uită-te mai atent la tine sau la cei din jur. Cunoști pe cineva care are cel puțin una dintre aceste calități? Sau poate chiar tu te recunoști în unele dintre ele. Dacă da scapă urgent de aceste momente. Amintește-ți că propria viață și bunăstare este doar în mâinile tale!

Și, pentru a-ți schimba viața pe bune, află dacă nu cumva ai un om de afaceri de succes dormind în tine. Poate tu ar trebui să ai afacerea ta, în loc să lucrezi pentru altcineva. Poți afla asta pe 3 noiembrie, la StartUp Angry Business. Doar 1 zi ca să faci ieșirea din această psihologie a săracului!

Înregistrează-te aici: http://start.angrybusiness.md/!