Orice director se confruntă cu una dintre aceste cinci situații...

...

 

Orice director, fie că este conducător de afacere, departament sau proiect, pe parcursul activității sale se confruntă nu o singură dată cu una dintre situațiile enumerate în continuare:

 

  1. Haos. Nu știi ce și de unde să iei, ce însărcinări și cine le îndeplinește, care sunt rezultatele activității echipei tale pentru ziua de azi, ce au făcut cu trei ore în urmă sau nu mai reușești să fii la curent cu ce se întâmplă în organismul pe care îl conduci.

Haosul nu se pliază în nici într-un mod cu activitatea unui director. Acest OM, directorul, trebuie să fie cel care stabilește direcțiile de mișcare și coordonează procesul de la Punctul A spre Z și poate spune cu exactitate la ce etapă este un anumit proiect.

 

  1. Blocaj. Blocajele se întâmplă atât la case mai mari, cât și la case mai mici. Nu are cum o activitate să decurgă fără blocaje ani de zile, decât doar dacă această activitate nu înseamnă a sta pe scaun nefăcând nimic. Chiar și în asemenea situații necesitățile fiziologice te pot da de gol.

Legea naturii se aplică și în business. Un director, din postura în care este, adesea are menirea de a răspunde de ce s-a ajuns aici și, mai important, cum poate fi depășit acest blocaj. Nu în cele din urmă, el este cel care prezintă rezultatul |DEPĂȘIRII| către fondator sau managerul superior. Nimeni nu te întreabă de ce nu reușești.

 

Trebuie să arăți că ai obținut alături de echipa TA rezultatul dorit. DOAR ești director.

 

  1. Provocări neașteptate. Provocările neașteptate, credem noi, că le cunoaște fiecare director. Atunci când ai un plan bine-stabilit, ideal cap-coadă și HOP! – o ninsoare în luna aprilie. Cine a planificat așa ceva.

Păi bine, și în această situație directorul nu are o scuză. De ce managementul de criză nu a funcționat?!

Cert este că provocările neașteptate doar ne așteaptă după colț și așteaptă momentul potrivit în care să iasă din văgăună.

 

  1. Zonă de confort. De ce spunem că zona de confort este o confruntare?! Pentru că odată ajunși în ea, directorii nu mai caută oportunități de creștere, de dezvoltare, emancipare. Zona de confort poate genera acea pauză pe care o va folosi concurentul pentru a te depăși. Zona de confort nu îți permite să generezi soluții inedite, noi pentru nu doar pentru piața națională, dar și pentru cea internațională, care oferă o deschidere mai largă a afacerii, proiectului sau echipei pe care o conduci.

 

  1. Creștere rapidă. Este cea de a cincea situație în care un director bun neapărat se va regăsi. El a urmărit această creștere, a generat-o și acum va trebui să o coordoneze.

 

Dar știți cum acționează un automobil cu viteză înaltă, în momentul în care manevra este necalculată?

 

Viteza, viteza în creștere obligă șoferii de afaceri și echipe să fie atenți și fini la mișcările pe care le fac. Deși pot ajunge mai rapid la punctul dorit, loviturile generate de acțiuni sau inacțiuni pot deveni fatale în cea de a cincea situație.

 

Oricare dintre imaginile descrise mai sus reprezintă o confruntare. Nu poți să spui că una dintre acele situații nu încordează imaginația, nu deranjează liniștea sau lasă directorul companiei sau a departamentului să plece în vacanță cu gândurile lăsate acasă.

 

Vorbim despre director în ideal.

 

La Angry Business avem stabilit un program de 8 întâlniri pentru directori. A conduce este o artă și o meserie totodată. A fi director se învață.

Directorii buni și apreciați sunt cei care mereu vor face față oricăror dintre provocările enunțate.

 

Vezi și ce spune Alina Andriuță despre provocarea de a fi director:

 

 

După cum am spus mai sus, la Angry Business am pregătit un curs de opt întâlniri pentru directori.

În cadrul acestuia oferim directorilor o serie de instrumente – DIAMANTE șlefuite și prelucrate, care le implementează cu mare drag ulterior.

 

DETALII AICI.

 

Aceste instrumente sunt ani de experiență ai directorilor de TOP și vizează activitatea din primele 90 de zile, planificarea, conducerea, organizarea, controlul, coaching și mentorat.

 

A FI CONDUCĂTOR BUN SE ÎNVAȚĂ!

O știm sigur. Cei care trec prin cursul ANGRY BUSINESS dau rezultate în timp cât mai scurt posibil, cu resurse minime alocate.

 

De ce?

Pentru că sunt apți de a face față planificării, organizării, conducerii, controlului eficient și își pot crea o echipă loială și implicată total.

 

Te așteptăm și te invităm să afli secretele Directorilor de TOP care au și rezultate, și încasări pe măsură. 

 

Află mai multe despre curs și înscrie-te AICI.