Momentul iluminării pentru antreprenori sau Cum găsești claritatea într-o afacere

...

Dacă ar fi să deschizi azi o afacere, tu știi care ar fi obiectivele concrete ale acesteia?

Un proces destul de important, dar scăpat din vedere, în afaceri, este găsirea clarității. Acesta este un proces care ajută atât actualii, cât și viitorii antreprenori să descopere, într-un mod mai amplu, posibilitățile existente. Procesul de claritate începe cu definirea exactă a obiectivelor unei afaceri, care uneori este o provocare pentru noii antreprenori, ei fiind prea entuziasmați de lansarea propriului business.

Mulți antreprenori și viitori antreprenori afirmă că știu foarte bine obiectivele afacerii lor, căci au petrecut ani de zile gândindu-se la aceasta. Însă, atunci când sunt întrebați care este cel mai important obiectiv al companiei sale, se instalează tăcerea

Realitatea este că mulți antreprenori încep cu o idee generală - cum ar fi "Vreau să lansez o companie de design" sau "Vreau să creez o agenție de marketing" - dar nu toți realizează că adevărata claritate provine dintr-o studiere mai profundă.

Mulți văd claritatea ca o lovitură de fulger sau momentul inspirației, în care se naște o idee grozavă. De fapt, claritatea seamănă mai mult cu aterizarea unui avion: zboară în cercuri până când pista este absolut clar vizibilă.

Cine, Ce și De Unde?

Iată câteva întrebări la care antreprenorii ar fi bine să răspundă atunci când încep o nouă afacere:

  1. Ce problemă va rezolva serviciul/produsul?
  2. De unde vor veni banii pentru afacere?
  3. Câți bani va genera afacerea?
  4. Cine este echipa mea?
  5. Cine este publicul meu țintă?
  6. Ce rol va juca afacerea mea în viața mea, în viața echipei și în comunitate?

Lista de întrebări nu este exhaustivă, și noi dubii și întrebări vor tot apărea pe parcurs. Nu îți place să răspunzi la întrebări? Încearcă altă metodă:

Un exercițiu bun pentru oamenii care vor să înceapă o afacere este să-și imagineze că sunt deja fondatori ai afacerii sale peste câțiva ani. Ce simte corpul lor acum? Cum se simt ei când își imaginează că stau la cârma propriului business?

O abordare imaginară poate da indicii pe care alte metode nu le descoperă. De exemplu, dacă un antreprenor este încântat să-și lanseze propria firmă, dar se concentrează doar pe propria misiune, și nu se uită la cei din jur, nici nu își amestecă energia cu cea a echipei sale, atunci antreprenorul are încă mult de lucru. Fiind prea orientat spre sine, îi va fi mai greu să-și creeze o echipă, iar aceasta poate dăuna viitoarei afaceri.

Desigur, căutarea acestei iluminări în sine este un proces care necesită timp și multă muncă,dar cum poți totuși să înțelegi când totul îți este clar?

Poți petrece ani de întrebări de răspunsuri și să nu te apropii niciodată de deschiderea afacerii tale. O regulă bună pentru căutarea clarității este să continui să faci căutări până când:

• Poți rezuma cu ce se ocupă afacerea ta într-o propoziție

• Poți defini cel mai bun obiectiv al organizației tale într-o singură propoziție

• Poți să te simți pe aceiași undă cu scopul afacerii tale

Cu alte cuvinte, vânătoarea pentru claritate este un proces care durează pe tot parcursul vieții. Mulți dintre cei mai de succes proprietari încă lucrează la dezvoltarea unei clarități mai mari în jurul lor și a afacerilor lor, deoarece știu că noile perspective conduc la noi oportunități.

Fii pe fază

Indiferent dacă visezi la noua ta afacere de ani de zile sau ai avut o revelație chiar săptămâna trecută, respiră profund și lucrează la obținerea unei clarități. Înțelege ce dorești cu adevărat pentru afacerea ta.

Poți obține această claritate și aceste perspective noi în multe feluri. Unul dintre cele mai ușoare și accesibile este comunicarea cu cei care au fost ca tine și au devenit așa cum vrei să devii tu.

Te invităm la StartUp Angry Business de pe 8 septembrie, unde, pe lângă faptul că vei întâlni mulți oameni interesanți, cu pasiune pentru ideea de a lansa o afacere și unde vei putea stabili parteneriate frumoase, vei afla de la trainerii Angry Business ce exact ai de făcut, pentru a ajunge acolo, unde ți-ai propus.

Acesta este linkul de înregistrare: http://start.angrybusiness.md/.

Dă click pe el, înregistrează-te și lasă claritatea să te ajute să deschizi un business așa cum visezi!