Vrei o relație mai frumoasă cu banii? Încearcă aceste 5 sfaturi

...

Vedem atâția oameni cu idei faine de afaceri, cu sânge fierbinte care îi ajută să le realizeze și... cu prea puțină educație financiară pentru a gestiona corect profitul câștigat. Și, anume din cauza asta, acești oameni talentați și curajoși trăiesc de la încasare la încasare, de la client la client.

Poate e timpul de schimbat ceva?

Mai jos găsești 6 principii mai puțin cunoscute, despre cum să păstrezi banii și despre cele mai profitabile investiții la care să atragi atenția. Căci, după cum spunea și Gabrielle ‘Coco’ Chanel „Sunt oameni care au bani și oameni care sunt bogați”, căci poți avea toți banii lumii, dar dacă nu știi cum să-i gestionezi - o să-i pierzi pe toți.

1. Pentru a-ți antrena portofelul, folosește „gantera lui Taleb”

Nassim Taleb – actual scriitor, fost broker care a făcut 485 milioane de dolari într-o zi cu o carte, are o experiență impresionantă. În 2006 a publicat o carte, iar în 2007 și 2008 a făcut 500.000.000 de dolari (zerouri sunt exact atâtea câte vezi J ), datorită previziunilor date în această carte, iar 97% din această sumă i-a făcut într-o singură zi.

Într-una din cărțile sale, el a scris despre „gantera lui Taleb”, care sugerează investiții fie în ceva extrem de profitabil și riscant, fie cu venituri mici și de încredere. Ceea ce este în mijloc - este zona cea mai periculoasă, căci statisticile spun că regula mijlocului de aur în investiții nu funcționează, iar cei care o încearcă, pierd de obicei.

2. Pentru un somn liniștit, cumpără o pernă

Mulți se întreabă care pernă este mai bună: ortopedică, cu pene, cu microgel sau poate alta? Răspunsul corect e cea financiară. O pernă de securitate (airbag) financiară reprezintă suma unui fond de rezervă, echivalentă cu cheltuielile tale pentru 3-6-12 luni.

De exemplu, dacă cheltui 10.000 de lei pe lună, atunci airbag-ul tău financiar, timp de 3 luni este de 30.000, pentru 6 luni - 60.000, iar pentru un an - calculează deja singur/ă. În mod ideal, ar fi bine, să ai suma pentru un an întreg, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil și nu există întotdeauna dorință. Deci, orientează-te măcar spre 3 luni.

Există diferite situații în viață, mai ales în cea antreprenorială, care este plină de instabilitate. De aceea, pentru a nu suferi de insomnie de la nervi și de la gândul la ce o să mănânci mâine, (ia-ți o pernă bună) creează un airbag financiar minim. Și nu îl păstra într-un cont bancar, sub saltea sau la mama, ci într-un safeu individual (și, cel mai bine, divizat în 2 bănci).

3. Fii pasiv

Venitul se împarte în activ și pasiv. Activ este câștigul pe care îl primești pentru munca pe care o faci. Iar venitul pasiv sunt investițiile. Pe ultimul foarte puțini îl au.

Nu este necesar să ai un venit de milioane pentru a începe investițiile / economisirea. Poți începe cu 10% - acest număr este cel mai puțin „dureros”. Apoi, suma acumulată o investești.

4. Banilor le place să fie numărați

E bine să ții evidența financiară, a veniturilor și a cheltuielilor. Uneori, se dovedește că cheltui 2.000 - 3.000 de lei pe lună „pe ieșiri la cafea”, deci 36.000 într-un an. Având în vedere că cafeaua nu este cea mai sănătoasă băutură, iar 36.000 este o sumă cu care poți face ceva util, ar fi recomandat să faci alegerea potrivită.

Menținerea înregistrărilor financiare nu este atât de dificilă după cum pare. Tot de ce ai nevoie este o aplicație pentru smartphone (gen coin keeper sau money flow) și 5 minute pe zi.

5. Diversificarea

Nu este cel mai ușor cuvânt, dar, în schimb, este cea mai importantă regulă a oricărui investitor. Diversificarea este atunci când iei câteva coșuri și pui ouă diferite în ele. În limbajul financiar ar însemna: NU păstra economiile într-o singură valută. Cumpăra și dolari, și euro, în părți egale. Iar o parte o lași în lei pentru cheltuieli neprevăzute.

6. Investiția cu cel mai mare profit este investiția în tine

  • Ești cel mai bun portofoliu de investiții;
  • Ești cel mai puternic și promițător subiect;
  • Ești cel mai interesant start-up cu cele mai largi perspective.

Tu ești cea mai profitabilă investiție! Nu există autorități de reglementare și oameni care să îți influențeze veniturile. Aceste investiții pot aduce 1000% dobândă pe lună, cu riscuri care nu depășesc depozitele bancare.

Astăzi ai bani, dar mâine nu – se poate întâmpla orice. Dar, dacă îi vei cheltui pe tine, pe educație și cunoștințe - vei putea să-i faci din nou, mai mulți și mai repede.

Prin urmare, nu trebuie să te zgârcești pe propria educație, iar întrebările de genu „unde să investesc banii?” nu vor apărea, căci vei ști mereu cum să-i gestionezi eficient.

Cursul de Coaching Angry Business, de asemenea, face parte din unele dintre cele mai profitabile investiții, căci este un curs la care vei învăța:

  • totul despre afaceri și gestionarea lor;
  • despre profit și investiții;
  • managment și conducere;
  • strategii și instrumente de vânzări și nu numai.

Coaching Angry Business – locul în care profitul este la el acasă. Înregistrează-te aici: http://coaching.angrybusiness.md/?ref=ibh, cât mai este prețul mic!