Ruslan Racu: “Acum, că am adoptat o nouă viziune asupra planificării, pot spune că nu mai pierd timpul pe lucruri mai puțin importante, iar primele rezultate sunt deja vizibile.”

...

Timpul costă bani. Atunci când “nu ai timp” să acumulezo mai multă informație și te suprasoliciți pentru detalii nesemnificative, care creează mai mult haos decât ordine, atunci vei rămâne mereu în urmă față de concurenți. Rezultatul? Epuizare fizică și psihică, cheltuieli mari, venituri mici...

Ruslan Racu, co-fondatorul afacerii Omelectroplus SRL, care oferă servicii de electricitate pentru construcții, activează pe piața Republicii Moldova de mai bine de 7 ani, însă doar acum recunoaște că avea o mulțime de neclarități în gestionarea afacerii sale, despre care nici nu bănuia. După ce a absolvit Coaching AB, se simte mult mai stăpân pe situație, lucrurile sunt mai clare și mult mai bine organizate. Află mai multe despre aceste schimbări în următorul interviu:

A.B.: Ce înseamnă pentru Dvs. să dețineți propria afacere?

R.R.: Pentru mine să gestionez propria afacere înseamnă, în primul rând, să fiu propriul stăpân pe timpul meu. Iubesc și ador libertatea.

A.B.: În ce domeniu activați și când v-ați lansat în lumea business-ului?

R.R.: Afacerea am lansat-o acum 7 ani, dar activez în acest domeniu de mult mai mult timp. Acum sunt co-fondatorul “Omelectroplus” SRL, care oferă servicii de electricitate pentru construcții. Aceasta implică multă muncă și responsabilitate, iar fără o bună organizare și anumite cunoștințe, poți ajunge la faliment.

A.B.: Ce calități trebuie să dețină un lider de afaceri?

R.R.: Dacă ar fi să descriem la general, atunci un lider trebuie să fie, în primul rând, flexibil și calculat în luarea deciziilor, dar, nu în ultimul rând, și open-minded. Ca să fii mereu în pas cu cererea-oferta de piață, ai nevoie de multă implicare și atenție la detalii, mai ales în domeniul meu de activitate. Încercăm să fim mereu inovativi și să deservim clienții la cel mai înalt nivel. Pentru mine personal, am încercat să mai dezvolt calități, cum ar fi:

  1. Perfecționare continuă în nișa de afacere;
  2. Recunoaștere și reparare a greșelilor;
  3. Adaptabilitate.

A.B.: Care subiecte din Coaching AB au atins punctele slabe ale afacerii Dvs.?

R.R.: Cele în care chiar întâlneam dificultăți erau administrarea finanțelor.

A.B.: S-a schimbat ceva în afacere sau abordarea Dvs. față de antreprenoriat, odată cu cursul de Coaching AB?

R.R.: Am înțeles cât de ușor poate fi ceea ce înainte mi se părea imposibil și necesita mult timp. Acum, că am adoptat o nouă viziune asupra planificării, pot spune că nu mai pierd timpul pe lucruri mai puțin importante, iar primele rezultate sunt deja vizibile, și anume:

  • Am început să lucrez cu tabelele care ușurează și organizează munca;
  • Am făcut cunoștință cu profitul real al afacerii mele;
  • Am schimbat oficiul;
  • Am angajat un jurist (o colegă din Coaching);
  • Mi-am făcut anumiți parteneri;
  • Am angajat o persoană care să lucreze cu debitorii, etc.
  • A.B.: Ați recomanda Cursul de Coaching AB și altora?

R.R.: Cu siguranță, da. Am vorbit deja cu câțiva dintre prietenii și partenerii mei, iar două persoane deja s-au înscris.

A.B.: Continuați gândul: Pentru mine Cursul de Coaching a fost...?

R.R.: … un punct de cotitură.

Dacă te afli într-o situație similară, atunci e doar alegerea ta să rămâi în această situație sau să schimbi ceva în bine. Este în puterea oricui să ia o decizie corectă și să înceapă să acționeze chiar din acest moment,.

Cum o faci? Poți începe cu pași mici, venind MÂINE la StartUp Angry Business, unde vei primi o doză impresionantă de informație despre ce ai de întreprins pentru a lansa afacerea ta proprie și a te bucura de rezultatele ei.

Mai sunt încă doar câteva locuri disponibile pentru mâine, deci, dacă tare vrei, reușești să ajungi la StartUp-ul de mâine. Click aici pentru înregistrare: http://start.angrybusiness.md/.

După ce vei începe să guști din succes, nu te vei mai putea opri. Nici nu trebuie să te oprești. Vino la Cursul de Coaching AB din 11 septembrie și continuă dezvoltarea afacerii proaspăt lansate, ducând-o la noi nivele și rezultate. Înregistrarea e încă deschisă pe acest link: http://coaching.angrybusiness.md/.