De ce produsul tău nu se vinde?

...

A vinde un produs sau un serviciu pe care îl dezvolți cu pasiune și în calitatea căruia ești foarte convins pare a fi, adesea, cel mai simplu lucru. De ce nu ar cumpăra publicul tău țintă un produs sau serviciu atât de bun?!

 

Răspunsuri la această întrebare pot fi mai multe:

-       Calitatea nu este într-atât de bună pe cât crezi;

-       Lumea nu știe de produsul tău;

-       Vânzătorul tău nu îl vinde sau tu, ca și vânzător, nu îl vinzi.  

 

Primele două motive invocate sunt lesne de înțeles, însă am vrea să deschidem parantezele la cel de al treilea punct.

 

Ce înseamnă că o persoană angajată să vândă nu o face?

-       Nu interacționează cu potențialii clienți, având frica de a ieși din zona de confort, de a propune un produs sau serviciu sau de a adapta produsele sau serviciile pe care le cumpără cerințelor consumatorului.

-       Nu știe cum să vândă. A vinde, de fapt, este o meserie care se învață și se practică. Un vânzător cu rezultate aplică tehnici de vânzări absolut natural. Uneori, vânzătorii cu experiență nici nu își dau seama despre faptul că ei le aplică. Dar ei o fac. Ei lucrează cu tehnica SPIN, de exemplu. 

 

 

A nu ști tehnici de vânzări și a nu le aplica înseamnă a preda engleza, vorbind în franceză.

 

-      Nu are vânzătorul abilități de negociere. Orice război, dacă s-a încheiat WIN-WIN, s-a terminat prin negociere. De ce să nu rezolvăm probleme mai simple prin aceeași schemă?! Fiecare va avea de câștigat.

-       Nu deține abilitățile de comunicare necesare, care să îi ajute să dețină controlul în procesul discuției. ATENȚIE! A deține controlul nu înseamnă să monopolizeze discuția.

 

Cum să transformi minusurile în plusuri?

-       INVESTIND!

 

Au mai rămas doar câteva zile până la lansarea trainingului Vânzător cu Rezultate.

În data de 9 și 10 septembrie, Alexandru Bordea va susține un training despre și pentru vânzători. Poți veni de unul singur sau alături de echipa ta. Tu decizi cât de mare vrei să fie impactul informațiilor obținute. Echipele care întreprind acțiuni corecte în comun au rezultate care cresc în progresie.

 

CLICK AICI pentru a vedea:

  • Agenda trainingului
  • Rezultatele pe care le vei obține după ce participi.

Noi te așteptăm.

 

Iar dacă nu te-am convins, te invităm să urmărești ce zic alți participanți. Ei deja implementează informațiile și tehnicile obținute.