Cum treci peste frica de a stabili un preț potrivit?

...

Majoritatea dintre noi ajungem la un moment în care trebuia să numim un preț pentru produsul sau serviciul pe care îl oferim. Cu siguranță, multora dintre noi le-a fost frică să nu fie perceput prețul ca exagerat, ceea ce ar fi speriat clienții.

Urmează pașii de mai jos și depășește această frică. Nu uita că mai bine ca tine nimeni nu știe adevărata valoare a muncii tale.

#1 Ce poate fi mai rău?

Ia o foaie de hârtie și notează cel mai rău scenariu posibil pentru tine: de exemplu, ai stabilit un preț convenabil pentru tine, dar nici un client nu a fost de acord cu acesta și ai rămas fără bani. Ce vei face în acest caz? Acest exercițiu te ajută să înțelegi că, în primul rând, chiar și cea mai negativă desfășurare a evenimentelor nu duce la sfârșitul lumii. În al doilea rând, vei avea un plan de rezervă în caz de eșec.

#2 Uită-te la serviciile tale prin ochii unui client

Scrie punctele forte și punctele slabe ale ofertei tale pe hârtie, gândește-te cum le poți îmbunătăți, cum poți să îi adăugi valoare. Dacă ai tu un client, cât ai plăti pentru acest bun / serviciu? De ce?

#3 Meriți mai mult

Mărcile ne spun despre asta în publicitate la televiziune și trainerii în cursurile de dezvoltare personală. Nu poți obține 50 de mii de lei pe lună, dacă nu o vrei. Iar dacă o vrei, acționezi și știi exact de ce ai nevoie de acești bani - ei vor ajunge în portofelul tău.

#4 Fiecare preț are cumpărătorul său

Oamenii stau în continuare în rând pentru noile modele de iPhone, în ciuda faptului că acești îți permit să cumperi 2 smartphone-uri cu aceleași caracteristici. Da, dar nu vor avea logo-ul râvnit, vor spune ei. Poziționează-te corect, găsește publicul tău țintă și crește cu îndrăzneală prețul pentru valoarea pe care o aduci pe piață.

#5 Prețul trebuie să fie corect pentru tine, nu pentru alții

Începe cu un preț care ți se pare corect și, treptat, lucrează asupra ta ca să îl accepți. Tu decizi care preț este corect, nu alții. Întotdeauna vor exista indignări la această temă în rețelele sociale - este important să schimbi focalizarea, să lucrezi asupra ta și să înveți să reacționezi corect la negativ, dar nu să faci altora pe plac.

#6 Împreună cu prețul, crește valoarea produsului sau serviciului

Dacă investești valoare în produsele sau serviciile tale, vei avea mereu clienți. Deci, nu îți fie teamă să ridici prețul și să o faci de fiecare dată când ajungi la un nou nivel.

Atunci când ai un produs bun, prețul va fi elementul de selecție a clienților. Astfel, de produsul tău vor beneficia doar cei care cu adevărat au nevoie de acesta și care îi înțeleg valoarea. Vorbe pe la spate și clienți nemulțumiți vor exista mereu, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți subestimezi munca ta.

Pentru a depăși frica de a seta un preț și a vinde cu mai multă încredere vino la trainingul: Vânzător cu Rezultate de la Angry Business.

P.S. Important: Știai că avem un sac plin de cadouri acum, în pragul sărbătorilor de iarnă? Poți veni la orice training Angry Businesss din 2019 la doar jumătate de preț! Iar pentru toate trainingurile – achiți mai puțin de jumătate din costul lor!

Detalii aici:

StartUp Angry Business – http://start.angrybusiness.md/?ref=dec

Coaching – http://coaching.angrybusiness.md/?ref=dec

Vânzător cu Rezultate – http://vinzatorexpert.angrybusiness.md/?ref=dec

Director – http://director.angrybusiness.md/?ref=dec

 

Mega-reducere pe toate trainingurile Angry Business – AICI!