A fi foarte inteligent nu e (întotdeauna) echivalent cu a fi un antreprenor de succes. Iată de ce!

...

Una dintre trăsăturile cele mai contraintuitive care poate răni antreprenorii este inteligența. Da, cu cât ești mai inteligent și cu cât ai mai multe talente, cu atât este mai greu să conduci o afacere.

Dacă credeai că a fi inteligent, motivat și talentat ar face în mod logic pe cineva cel mai bun candidat posibil pentru antreprenoriat, citește acest articol și află ce zice practica.

„Sunt mai bun decât oricine la oricare sarcină”

Problema oamenilor inteligenți începe din școală, atunci când "proiectele de grup" le sunt atribuite pentru prima dată. Cunoscând regula 80/20 în muncă (80% din toată munca este făcută de 20% dintre oamenii dintr-un grup), ce crezi că se întâmplă în fiecare proiect de grup?

Cei mai inteligenți și mai talentați din fiecare grup iau asupra lor partea cea mai grea din lucrare. Ei nu doresc să-și riște notele, împărțind munca în mod egal și sperând că X-ulescu (tipul care este absent de la ore 2 zile pe săptămână în medie și doarme prin clasă în celelalte 3 zile) își va face bine partea, dacă își amintește să o facă, în general. La școală, nu există nici un beneficiu în încercarea de a-l face pe X să accelereze.

Și, astfel, începe ciclul de lucru al oamenilor inteligenți. Cei mai deștepți fac totul mai bine decât ceilalți. Ei scriu mai bine, planifică mai bine și judecă mai bine. Sunt mai buni până când vine vorba de a face o afacere. Apoi, ei nu sunt mai buni; ei sunt blocați.

Există doar 24 de ore în fiecare zi și o persoană are nevoie să doarmă, să mănânce și multe alte activități de rutină. Deci, în fiecare zi, această persoană inteligentă încearcă să facă totul el desinestătător, pentru că nu poate suporta gândul ca altcineva să o facă greșit. Apoi, el este blocat de ideea „eu fac totul" și nu reușește să crească.

De ce cei mai puțin harnici sunt mai buni ca antreprenori?

Este interesant faptul că unii dintre cei mai slabi elevi devin puternici în antreprenoriat, mai puternici decât cei care luau 10 pe linie în școală. De ce?

Ei și-au dat seama din timp că e nevoie să se înconjoare de oameni inteligenți care vor face munca. Ei știu cum să delege și uneori să manipuleze alte persoane în a face lucruri pe care ei nu doresc sau nu pot să le facă.

Ești la fel de inteligent pe cât poți automatiza

În mod ideal, oamenii inteligenți ar putea doar să-și transmită talentele altora. Dar, deoarece oamenii inteligenți sunt atât de obișnuiți să facă totul singuri, ei ignoră abilitățile cheie pentru a-și construi afacerea cu succes. Aici se includ și automatizarea și delegarea cât mai multor sarcini. Ca persoană inteligentă, e recomandabil să folosești inteligența și talentele pentru a le transforma într-un format ușor de urmat, pe care oricine îl poate replica.

Prea inteligent pentru binele tău

Oamenii inteligenți și talentați au deseori un comportament neobișnuit, complicat sau diferit. Nu le place să respecte principiul Keep it simple (Nu complica lucrurile), care este necesar pentru a face o afacere să aibă succes.

Dacă te gândești la linia de asamblare într-o fabrică fantastică sau la prezența globală a McDonald's-ului, ambele par a fi complicate, dar în realitate acestea reprezintă o serie de funcții incredibil de simple. Fiecare sarcină este împărțită în pași ușor de urmat. Lucrătorul liniei de asamblare execută în mod repetat câteva sarcini definite în mod specific. La fel și bucătarul din McDonald's sau casierul. Există puține contribuții din partea acestor indivizi, deoarece totul a fost standardizat pentru ei.

Unele dintre cele mai mari și mai reușite companii din lume nu sunt formate din cei mai deștepți oameni. Ele sunt formate în mare parte de oameni cu un nivel intelectual mediu. Aceste entități de succes au doar câteva persoane care sunt suficient de pricepute pentru a standardiza, automatiza și delega majoritatea sarcinilor într-un mod care nu poate fi făcut de către angajații lor medii.

Deci, a fi mega-inteligent sau / și super-talentat nu te va ajuta, decât dacă folosești această inteligență pentru a simplifica acele sarcini care vor face o afacere să fie de succes. Acest lucru nu este ușor, deoarece contravine la tot ceea ce ai făcut până acum și modului în care ai fost învățat să gândești.

Prea multe de pierdut

O altă problemă cu oamenii inteligenți care lansează afaceri este că au adesea cele mai multe pierderi. Cu cât ești mai inteligent, cu atât mai multe opțiuni ai la dispoziție pentru a face bani.

Asta înseamnă că, atunci când începi o afacere, ai mult mai multe riscuri decât cineva care face mai puțini bani și are mai puține opțiuni de carieră. Aceasta este deseori menționată ca dilema „cătușelor de aur".

Deci, cu cele mai multe de pierdut, o gamă largă de alte opțiuni disponibile și înclinații pentru eforturi mai complicate și mai complexe, nu fi surprins atunci când o persoană cu cele mai bune șanse de succes, după liceu ajunge angajat într-o afacere a altcuiva, iar unul dintre cei mai obișnuiți studenți are succes în afacerea proprie.

Inteligența este un atu minunat, atât timp cât știi să o folosești în beneficiul afacerii tale. Află mai multe despre cum faci asta la StartUp Angry Business și lansează afacerea ta cu succesul pe care îl meriți.

Fii inteligent. Înregistrează-te aici: http://start.angrybusiness.md/.