9 sfaturi de la Tony Robbins pentru „a trezi uriașul din tine”

...

Cine încă nu a auzit de Tony Robbins? Life-coach, antreprenor, scriitor, orator, expert în psihologia leadership-ului și lista poate continua încă mult. Printre clienții lui Tony sunt politicieni, artiști faimoși, antreprenori și sportivi care au atins succese de admirat.

Trainingurile sale sunt, probabil, cele mai populare din întreaga lume, iar cărțile devin bestseller-e chiar din momentul apariției în librării. Cartea „Trezește uriașul din tine” este a II-a carte scrisă de Tony Robbins, publicată în 1991. De atunci, ea a fost republicată în nenumărate rânduri, totul din motiv că fiecare cuvânt scris rămâne actual chiar și azi. Cartea vorbește despre cele mai eficiente strategii care ajută la controlul emoțiilor, echilibrarea stării de sănătate, a resurselor financiare și stabilirea unor relații bune cu cei din jur.

Vezi în continuare câteva dintre sfaturile lui Tony din această carte:

  1. Creează schimbări pe termen lung. Pentru ca orice schimbare în viața ta să aibă valoare, trebuie luate în calcul perspectivele acesteia de peste ani de zile, inclusiv. Ridică standardele proprii, uită de preconcepții și schimbă strategia.
  2. În orice situație complicată, găsește o persoană care deja a obținut rezultatele pe care ți le dorești și absoarbe-i experiența și cunoștințele.
  3. Una dintre cele mai importante capacități în viață este cea de a te impune să acționezi. Toate acțiunile noastre sunt determinate de puterea de voință.
  4. Impune standarde înalte de viață, pentru a crea un nou tipar de comportament. Anume acest tip nou de comportament te va duce la acea viață pe care ți-o dorești. Ia decizia să câștigi mai mulți bani, ia decizia să lansezi o afacere, ia decizia să realizezi visul tău. Odată luată decizia, vei lua asupra ta și obligația de a ajunge la acest rezultat și de a nu te da bătut.
  5. Viața este alcătuită din suferință și plăcere. Schimbă concepția pe care o ai despre aceste două componente. Mulți acordă mai multă importanță evitării suferinței decât primirii plăcerii. Pentru fiecare om, suferința are înțelesuri diferite. Pentru oamenii de succes, însă, suferința înseamnă lipsă de acțiune.
  6. Fă ordine în principii. Reacția ta la diferite situații este generată de anumite principii / convingeri despre ce trebuie de făcut, ca să te simți bine în circumstanțele date. Tony zice că principiile sunt de 2 feluri: cele care te inspiră și cele care te opresc. Studiază principiile după care te ghidezi și vezi dacă nu cumva ele te țin pe loc, la moment.
  7. Dă întrebări de calitate. Gândirea este, în esența sa, procesul de adresare a întrebărilor și căutare a răspunsurilor. Răspunsurile depind de calitatea întrebărilor. Oamenii de succes adresează întrebări bune, deci și primesc răspunsuri bune. A da întrebări bune este o artă. Iată câteva exemple de întrebări care încurajează acțiunile constructive în situații complicate: Ce nu mi-ar place să fac, chiar dacă ar fi necesar, pentru rezolvarea problemei? Ce mi-ar place să fac? Cum să învăț să savurez procesul de executare a tot ce este necesar pentru normalizarea situației?
  8. Alege cuvintele. Convingerile proprii se exteriorizează prin cuvinte. Tony Robbins a elaborat o întreagă concepție despre limbajul transformațional. Ideea centrală este că tratăm cu prea multă ușurință cuvintele pe care le folosim. Schimbând limbajul obișnuit, schimbăm esența a ceea ce ne setează gândurile și acțiunile. De exemplu: „Ceartă” sau ”discuții contradictorii” – folosirea uneia dintre aceste opțiuni va schimba și modul în care abordăm situația.
  9. Controlează emoțiile. Emoțiile sunt reacții chimice, care pot fi controlate prin două metode:

a)      Schimbă starea ta fizică. Zâmbește, schimbă poziția, îndreaptă spatele, etc.

b)      Schimbă focusul atenției. În loc să dai prognoze despre eșec, concentrează-te pe un final fericit și încearcă să simți emoțiile succesului.

Mesajul principal al lui Tony Robbins în cartea „Trezește uriașul din tine” este că fiecare trebuie să își asume responsabilitatea pentru propria viață și să înțeleagă că problemele sunt cauzate de acțiunile noastre de la un moment dat. Respectiv, unicul mod de rezolva problemele este să schimbi abordarea și să treci la acțiune.

Asta îți propunem și noi – să schimbi abordarea și să acționezi. Înțelegem că este complicat la început, în special când nu ai mai făcut asta niciodată, de aceea te invităm la StartUp Angry Business.

La acest training vei învăța cum să schimbi abordarea față de business, față de dorința de a deveni un om de afaceri de succes și vei afla cum să treci de la a visa la a acționa. Mai mult decât atât, vei afla exact ce acțiuni sunt necesare pentru a șansa o afacere de succes, de aceea, tot ce îți va rămâne să faci după StartUp va fi să aplici în practică ceea ce vei afla sâmbătă, 8 septembrie, de la trainerii Angry Business.

Au rămas 2 zile până la StartUp, au rămas încă câteva locuri libere, deci mai ai șansa să te înregistrezi. Click pe acest link: http://start.angrybusiness.md/ și completează formularul. Ne vedem sâmbătă!