Finanțare pentru afaceri! A mai rămas o lună pentru depunerea dosarelor

...

Afacerile din Moldova pot accesa fonduri nerambursabile de la stat pentru dezvoltarea afacerii. Este vorba despre Programul de Atragere a Remitențelor în Economie „PARE 1+1”. Persoanele interesate și eligibile pot prezenta dosarele până pe data de 30 noiembrie 2016, așa cum termenul a fost extins cu o lună.

 

Beneficiarii își vor ridica banii până la finele anului.

Termenul-limită este stabilit pentru beneficiarii, care au participat la prima și a doua etapă a Programului - „Informare și Comunicare” și „Instruire și antreprenoriat”.

Recepționarea dosarelor pentru participare la instruiri în cadrul Programului continuă.

În anul 2016 au fost deja semnate peste 60 de contracte de finanțare nerambursabilă în sumă totală de circa 13,3 milioane de lei.

Peste 60 de dosare sunt în proces de examinare, arată datele Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

 

Procedura de aplicare a dosarului pentru Program presupune 4 etape:
- Informare şi comunicare,
- Instruire şi suport antreprenorial,
- Finanţarea afacerilor / Regula 1+1,
- Monitorizare post-finanţare şi evaluare.

 

Programul de atragere a remitenţelor în economie „PARE 1+1” a fost inițiat în anul 2010 cu scopul de a încuraja cetățenii moldoveni care muncesc peste hotare să investească banii câștigați în afaceri în Republica Moldova. Până în prezent, cu suportul Uniunii Europene au fost finanțate peste 780 de întreprinderi, suma totală a granturilor acordate fiind de circa 133 mln. lei. Astfel, investițiile în economie au fost de peste 386, 5 mln. lei, respectiv fiecare leu acordat sub formă de grant a generat circa 2,9 lei investiții în economia Republicii Moldova.

 

Pentru a beneficia de sursele financiare în cadrul Programului „PARE 1+1”, doritorii trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să fie lucrător-migrant sau rudă de gradul întâi al acestuia, să confirme proveniența banilor obținuți din munca de peste hotare.

 

Mai multe detalii despre program, documentele care trebuiesc prezentate, găsești AICI.