Deficit de eficiență în business? Elimină surplusul de activități inutile!

...

Încerci să fii mereu pe placul oamenilor? Întotdeauna iei asupra ta mai mult decât poți face? Cauți o modalitate de a te concentra asupra muncii tale, fără a fi distras de prioritățile altor persoane?

Antreprenorii productivi și managerii de succes fac decizii inteligente cu privire la modul în care își petrec timpul, energia și resursele. Vezi în continuare acele activități pe care, după părerea celor mai de succes oameni de afaceri, ar fi bine să le excluzi din rutina ta:

Activități pe care le poți delega

Nu poți construi nimic pe slăbiciuni. Concentrează-te pe punctele forte.

De exemplu, ai putea avea abilități excelente de design grafic și poți să îți vinzi produsele și serviciile prin crearea de site-uri, dar ai probleme cu programarea elementelor necesare pentru aceste platforme.

Spune NU orelor întregi pierdute pe studiul de tutoriale online sau pe dezvoltarea abilitățile de programare. În schimb, concentrează-te pe ceea ce poți face tu mai bine și deleagă  activitatea de programare altcuiva.

În mod alternativ, dacă lucrezi într-o afacere mai mare, poți excela la analiza datelor, dar întâlnești greutăți la prezentarea informației într-un mod atrăgător, din punct de vedere vizual.

În loc să încerci să îți îmbunătățești abilitățile în PowerPoint, îți recomandăm să vorbești cu un coleg care îți poate transforma analiza într-un format ușor de înțeles pentru alții. În acest fel, poți avansa mai rapid concentrându-te pe punctele tale forte, în loc să încerci să îți îmbunătățești punctele slabe.

Cereri urgente, dar nu și importante

Ding. Un e-mail sosește în căsuța de e-mail cu o solicitare urgentă. Răspunsul îți ia cam 10 minute și nu are legătură directă cu nimic la ce lucrezi. Deși este bine să-i ajuți pe alții, aceste activități urgente, dar neimportante, consumă timp și energie mentală.

Ai grijă!

Al doisprezecelea președinte al Statelor Unite, Dwight Eisenhower, a spus că: "Ceea ce este important este rareori urgent și ceea ce este urgent - este rareori important".

Spune DA unor sarcini importante care te ajută să îți atingi obiectivele mai repede și spune NU, sau cel puțin Mai Târziu, la orice altceva. Deja ulterior, poți să te întorci la acele cereri și activități, dar numai după ce termini de făcut lucrurile importante pentru tine

Moduri de lucru care epuizează

Există manageri de vânzări cărora le place să ia decizii vorbind despre ideile sale cu voce tare cu echipa sa. Aceștia își organizează ziua de muncă, astfel încât să fie constant înconjurați de alții. Acest stil de lucru îi motivează și îi ajută să fie eficienți.

Pe de altă parte, există manageri care au nevoie de timp și spațiu personal pentru a reflecta asupra informațiilor înainte de a lua o decizie. Acestora le place să lucreze în liniște și singurătate, iar când sunt înconjurați de oameni, se epuizează și nu se pot concentra.

Nu poți spune că un stil sau altul este bun sau rău. Mai mult, ambele sunt OK atâta timp cât dau rezultate. Nu aborda un stil care nu ți se potrivește, doar pentru că aduce rezultate altcuiva.

Spune NU cu amabilitate

Învățând cum și când să spui Nu este o abilitate care necesită practică. Este deosebit de dificil de îmvățat acest cuvânt, dacă ești obișnuit să ai constant grijă de alții.

Când vei ajunge să te cunoști pe tine însuți și stilul tău de lucru, vei putea să identifici mai bine situațiile când e nevoie să refuzi sau să amâni, până când vei avea timp să ajuți un coleg sau un prieten.

Apropo, la Cursul de Coaching abordăm și managementul, inclusiv modurile de organizare a lucrului și a comunicării cu subodonații, pentru o eficiență maximă. Află mai multe detalii despre Coaching pe acest link: http://coaching.angrybusiness.md!