7 Motive Să Iubești Business-ul

...

Ai ridicat o sprânceană când ai citit acest titlu și ai schițat un zâmbet ironic? Ce fel de antreprenoriat în Moldova, nu? Peste tot corupție, cumătrism și preferențialism. Antreprenoriatul în Moldova pare o noțiune cosmică pentru tine.

 

Ei bine, mulți oameni cred altceva. Imaginea pe care o ai despre business-ul moldovenesc nu este nimic altceva decât rezultatul știrilor din mass-media care te inundă zilnic. Știrile rele generează trafic. Cui îi pasă de exemple pozitive (și avem multe din astea), când acestea negative sunt cele care stârnesc discuții în societate?

 

La Angry Business noi am văzut altceva. Mii de antreprenori care au crezut în pornirile lor și au reușit. În Moldova.

Pentru că ne tot apropiem de Ziua Sf. Valentin și urmează să sărbătorim dragostea, hai să vorbim despre dragoste și azi. Despre dragostea pentru antreprenoriat, mai exact.

Dacă credeai că nu ai de ce să îl iubești, deși vrei să îl încerci demult sau dacă l-ai încercat, ai eșuat și totuși parcă ai reveni la el, dar cu o altă idee, vezi 7 motive de ce El îți merită dragostea ta:

  1. Dezvolți și oferi pieții servicii și produse care îți plac ție

Antreprenorii pot alege ce să producă și ce nu, care servicii sau produse le merită atenția și care nu. Fiind antreprenor, nu mai ești forțat să lucrezi pentru o companie în care nu crezi. Îți creezi propria ta afacerea, cu propria sa serie de servicii și bunuri, iar tu ești cel le aduce pe piața moldovenească. De ce? Pentru că tu, ca consumator, le placi.

  1. Lucrezi cu oamenii care îți plac

Colegul e morocănos, secretara – incompetentă, iar șeful… De șef – nici nu mai zici nimic. Devenind antreprenor, toate astea rămân în trecut. Tu îți alegi echipa și tu decizi dacă fiecare membru al ei este în stare să dezvolte afacerea ta, alături de tine. Iar lucrul cu oameni pe care îi agreezi va contribui la formarea unui mediu armonios și productiv, benefic în primul rând ție.

  1. Tu ești stăpânul oportunităților tale

Exact așa cum tu ești cel care alege echipa, tot tu ești cel care alege partenerii de afaceri, șansele pe care nu vrei să le pierzi, bugetul pe care îl aloci unui anumit task și modul în care brandul tău va fi reprezentat pe piață.

  1. Lucrezi de unde vrei și când vrei

Antreprenorii au propriul fus orar și propria locație geografică, pe care le pot înțelege doar alți antreprenori. Tu decizi când ai timp de ședințe și când mergi „în teritoriu”. „La oficiu” pentru un antreprenor poate fi acasă, o cafenea și, uneori, chiar oficiul. Tu, ca șef, nu întârzii, dar te reții. Și ai toate scuzele să o faci.

  1. Tu decizi ce dress code e în compania ta

Pe o notă mai puțin serioasă, dar foarte actuală, Tu ești șeful și poți purta orice vrei. Uită de stilul liber de vineri din compania unde lucrezi acum și optează pentru stil liber zilnic. Desigur, dacă asta vrei. Corporațiile mari merg pe principiul white top – black bottom. Tu ai libertatea de a schimba asta după bunul plac. Sunt companii în Moldova unde șeful a decis că se lucrează în ciupici. Pentru că așa e comod și așa îi place lui. Iar afacerea îi merge strună.

  1. Ai libertatea deplină a cuvântului

Vorbind de libertate, antreprenorii pot spune sus și tare în ce cred ei și nimeni nu o să îi concedieze pentru asta. Trebuie să înțelegi că marea majoritate a antreprenorilor nu sunt înțeleși de cei din jurul lor la început de cale. Pasiunea și curajul care îi fac să genereze idei și strategii de dezvoltare a propriei afaceri și libertatea cu care ei vorbesc despre ele poate părea stranie, din start. Dar, în timp, anume aceste calități vor fi cele care vor stârni admirație în rândurile celor care visează să devină ca acești antreprenori.

  1. Tu ești șeful

Și, ultimul punct, dar nu în ultimul rând de ce ar trebuie să iubești antreprenoriatul este simplul motiv că TU ești șeful. Boss-ul. Tu ești cel care rezolvă probleme și oferă soluții. Tu ești cel care acceptă orice complicație ca pe o provocare și reușește să învingă. Tu ai crezut în ideea ta și ai riscat pentru ea. Și ai reușit. Sau nu. Dar ai învățat din acea încercare și ai mai încercat o dată. Sau urmează să o faci. Și vei avea succes.

 

Parcă s-a mai descrețit fruntea ceea împovărată de dubii și parcă ai încerca și tu. Dacă încă nu ai gustat din antreprenoriat, vino la StartUp Angry Business și află dacă business-ul e pentru tine și cu ce ar trebui să începi. Iar dacă ai o afacere pornită, dar simți că stagnează și ești gata să renunți, mai dă-i o șansă. E luna dragostei, nu? Cu siguranță, ai iubit ideea ce te-a făcut să pornești afacerea și poate că încă o mai iubești. Vino la Coaching Angry Business și reaprinde flacăra „iubirii” în afacerea ta, într-o comunitate care creează și dezvoltă afaceri.