14 Metode ușoare de a găsi o idee bună de business

...

Vrei să lansezi o afacere? Minunat, așa zic încă aproximativ 65% dintre persoanele ce te înconjoară. Diferența dintre tine și ei este că TU ești aici, în căutarea de informație care te-ar ajuta să intri lumea antreprenoriatului. Asta denotă un interes sporit pentru business și crește considerabil șansele ca să reușești în ceea ce ți-ai propus.

Dacă nu ar fi un mic „dar”: ai nevoie de o idee de business.

Ideea este ceea de la ce pornește o afacere. Dacă vii cu o idee bună, viabilă, partea cu construitul afacerii devine oarecum mai simplă.

Unde găsești ideea perfectă pentru tine? Iată câteva metode de a găsi o idee bună pentru viitoarea ta afacere:

 1. Gândește-te la cum te vezi peste 5 și 10 ani de acum.
 2. Scrie pe o foaie care sunt aptitudinile tale.
 3. Gândește-te la domeniile în care nu ai activat niciodată – poate găsești ceva interesant printre ele.
 4. Uite cu ce se ocupă oamenii pe care îi admiri, atât cei pe care îi cunoști personal, cât și cei pe care îi urmărești pe rețelele sociale și presă.
 5. Notează-ți câți bani vrei să câștigi lunar. Fă decompoziția pe zile și vezi în ce domenii de activitate poți percepe această sumă zilnic.
 6. Cu ce se ocupă oamenii care au un stil de viață așa cum vrei tu și tu?
 7. Ce hobby ai? Adesea, hobby-ul devine o afacere foarte bună.
 8. Răspunde la întrebarea: cu ce te-ai ocupa, dacă ai avea bani din plin și nu ai fi nevoit să îi câștigi prin muncă?
 9. Ce activitate te-ar face să te trezești dimineața cu plăcere?
 10. Ce aptitudine/i ai vrea să cunoască copilul/copiii tăi?
 11. Care sunt frustrările tale? Acum, că le-ai identificat, răspunde: care sunt soluțiile pentru ele? Poftim, ai câteva idei de business. (unele dintre cele mai de succes afaceri sunt cele care rezolvă probleme)
 12. Care sunt provocările cu care se va confrunta omenirea peste 50 de ani? Ia exemplu de la Elon Musk, care a creat afaceri de invidiat, prognozând problemele ce vor apărea peste ani.
 13. Relaxează-te. Detașează-te de probleme, mergi într-o vacanță și fii deschis spre tot ce te înconjoară. Ideile noi au nevoie de creativitate, inovație și diversitate. Iar, asta se întâmplă în cele mai neașteptate momente.
 14. Începe să faci ceva.

Ultimul punct este, probabil, cea mai rapidă și simplă metodă de a găsi o idee de business. Fă ceva. Acționează. Poate că cea mai bună idee nu va fi chiar prima pe care o vei aplica în practică. Poate că va trebui chiar să încerci și să eșuezi de câteva ori. Asta e bine! Ia o idee și începe să acționezi. Anume aceste încercări mai mult sau mai puțin reușite te vor aduce la afacerea vieții tale.

Tu poți inventa o idee de business care va schimba lumea, aduce milioane în conturile tale și revoluționa o industrie. Ideile geniale nu sunt nici pe departe doar prerogativa oamenilor bogați și de succes. Cu aceste metode de mai sus, ar fi surprinzător sa nu îți apară cel puțin o idee genială.

În timp ce „coci” ideea, pregătește-te și de următoarea etapă – lansarea propriu-zisă a afacerii. Aici te ajutăm noi. Dă click pe acest link: http://start.angrybusiness.md/ și înregistrează-te la StartUp Angry Business din 8 septembrie. Atunci, timp de o zi întreagă, vom vorbi despre etapele lansării afacerii în Moldova, provocările, soluțiile și instrumentele care te vor ajuta să dai start business-ului, fără mari complicații.

Ne vedem la StartUp, viitor om de afaceri de succes!